Cele mai prietenoase zece țări din lume

Ghidul de călătorie britanic Rough Guides și-a întrebat urmăritorii care sunt cele mai prietenoase țări din lume. Ce țară a ieșit pe primul loc?

Pentru mulți, poate fi descurajant să călătorească în străinătate fără a cunoaște limba și fără ghiduri locale – dar și din cauza multor alți factori putem avea rezerve față de o anumită călătorie. La rândul lor, diferențele culturale, alte obiceiuri, ospitalitatea localnicilor ne pot determina șederea.

Foto: Unsplash

Ghidul de călătorie britanic Rough Guides a fost curios să măsoare ospitalitatea localnicilor printre urmăritorii de pe Twitter și Facebook, supunând la vot care sunt cele mai prietenoase țări din lume. Răspunsurile sunt variate, ceea ce arată clar că un loc este rareori cu adevărat neprietenos. Votanții au menționat toate statele, de la Albania până la Uganda, în final Cambodgia fiind aleasă drept cea mai prietenoasă țară din lume.

Țara a fost de departe pe primul loc și, de asemenea, s-a dovedit a fi una dintre cele mai populare alegeri și în rândul personalului Rough Guides. Votul a fost dominat clar de țările din Asia de Sud-Est, ceea ce este o dovadă în plus că cei mai drăguți oameni merită căutați aici. Din Europa o singură țară a ajuns pe listă...

Top 10 – Cele mai prietenoase țări din lume

Foto: Unsplash

  1. Cambodgia
  2. Filipine
  3. Laos
  4. Nepal
  5. Thailanda
  6. Myanmar
  7. Indonezia
  8. Fiji
  9. Scoția
  10. Sri Lanka
AMI MÉG ÉRDEKELHET