Cele mai prietenoase 10 orașe din lume

Condé Nast Traveller a clasificat cele mai prietenoase orașe din lume pe baza voturilor cititorilor.

Foto: Unsplash

Sunt excursii care devin o experiență definitorie pentru totdeauna, motiv pentru care, dacă putem călători doar o dată pe an sau la câțiva ani, merită să alegem o destinație în care localnicii sunt cel puțin la fel de entuziaști să ne întâmpine pe noi, turiștii, precum noi să sosim la ei. Acum vom afla care sunt cele mai prietenoase orașe din lume.

10. CAPE TOWN, AFRICA DE SUD

Foto: Pixabay

Cape Town a devenit o destinație foarte populară în ultimii ani. Insula Robben, situată la 12 kilometri de Cape Town, este renumită pentru faptul că Nelson Mandela și-a ispășit pedeapsa de 18 ani în închisoarea de pe insulă. Clădirea funcționează deja ca muzeu.

9. DUBLIN, IRLANDA

Foto: Pixabay

Cei din Dublin sunt faimoși pentru stilul lor direct, iar într-un pub sunt genul care se angajează lejer într-o conversație cu un străin. Merită să facem plimbări lungi în orașul vechi, să vedem expozițiile Muzeului Național din Dublin și să plătim pentru una sau două excursii în zonă. Oriunde am porni, orice program ne-am dori, vom fi primiți cu prietenie peste tot!

8. Bangkok, Thailanda

Foto: Unsplash

Majoritatea oamenilor călătoresc în Thailanda pentru plajă și mâncarea delicioasă, dar aproape toți turiștii se opresc pentru câteva zile și în Bangkok. Și nomazii digitali iubesc capitala cu 17 milioane de locuitori, pentru că acolo găsesc tot ce au nevoie într-un mare oraș, iar dacă au cheltuit destul, atunci pleacă de aici pentru o vacanță de câteva săptămâni sau luni pentru a se bucura de liniște și natură.

7. COPENHAGA, DANEMARCA

Foto: Unsplash

Capitala daneză este considerată de multă vreme drept cel mai fericit oraș din lume și nu este surprinzător faptul că locuitorii din Copenhaga sunt printre cei mai prietenoși din lume. Din păcate, orașul este și unul dintre cele mai scumpe. Copenhaga a fost casa povestitorului Hans C. Andersen, dar acesta nu este singurul motiv pentru o vizită; atmosferele diferite ale diferitelor părți ale orașului, petrecerile familiare în cârciumi care încep deja la ora 17 și delicioasele produse de patiserie sunt și ele foarte atractive.

6. Reykjavík, Islanda

Foto: Pixabay

Capitala care se află în punctul cel mai nordic din lume, Reykjavík, ne captivează imediat cu clădirile viu colorate, formele creative și spiritul cosmopolit. Micul oraș se poate lăuda cu cel puțin la fel de multe cafenele cool, baruri pline de viață până dimineața, expoziții de artă și restaurante renumite pentru creativitatea lor culinară îndrăzneață ca și alte orașe cu zeci de milioane de locuitori.

5. CIUDAD DE MÉXICO, MEXIC

Foto: 123rf

Ciudad de México nu este doar una dintre cele mai mari metropole din lume, ci și una cu cele mai vibrante vieți culturale, un spirit vesel și locuri de importanță istorică. În jurul orașului există nu mai puțin de trei situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde călătorii pot zbura înapoi în lumea Imperiului Aztec.

4. Bruges, Belgia

Foto: Pixabay

Plimbându-ne pe străzile înguste vechi de secole, hrănind lebedele blânde care înoată în canale, degustând bere artizanală și ciocolată, putem experimenta o atmosferă de basm unică pe bătrânul continent. Centrul istoric al orașului, situat la doar 100 de kilometri de Bruxelles, este inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO, localnicii adoră turiștii și nu există cafenea sau restaurant unde să nu fim așteptați cu plăcere.

3. San Sebastián, Spania

Foto: Pixabay

Așezarea șerpuiește de-a lungul dealurilor de pe coasta Golfului Biscaya și tocmai această locație specială îi face pe mulți turiști să viziteze micul oraș basc. Vin aici în special cei care doresc să se bucure de frumusețea, culorile și sunetele naturii, dar nu disprețuiesc nici vinurile delicioase și mâncarea spaniolă, iar localnicii sunt mereu disponibili pentru o discuție în baruri și restaurante.

2. Rio de Janeiro, Brazilia

Foto: Pixabay

Uriașul oraș de coastă este aproape pe lista tuturor, în ciuda faptului că este și una dintre cele mai periculoase metropole din lume. Destinația renumită pentru plajele Copacabana și Ipanema nu este recomandată doar celor cărora le place să petreacă, să danseze și să meargă la plajă zi și noapte... Merită să ne amestecăm printre localnici, să luăm micul dejun în cafenelele unde merg aceștia, să discutăm cu vânzătorii de fructe pe stradă și vom înțelege imediat de ce ospitalitatea suprascrie disconfortul cauzat de siguranța publică precară.

1. San Miguel de Allende, Mexic

Foto: Shutterstock

Încă un oraș mexican pe listă, și chiar pe primul loc! San Miguel de Allende așteaptă turiștii cu case roz și străzi pietruite, întortocheate. Parroquia de San Miguel Archangel, o biserică imensă, în stil neogotic, din secolul al XVII-lea este poate cea mai cunoscută clădire din oraș, ce merită vizitată. În San Miguel de Allende sunt bineveniți și cei care își doresc delicii culinare, deoarece în restaurante se folosesc produse organice cultivate acolo și se servesc vinuri, brânzeturi și ulei de măsline de producție locală.

AMI MÉG ÉRDEKELHET