Top 5 cele mai spectaculoase bazinuri naturale din lume

Să descoperim râurile, lacurile și cascadele care oferă o experiență de neuitat.

Foto: Pixabay

Înotul în ape deschise poate fi puțin inconfortabil la început din cauza apei reci, dar este o experiență benefică sănătății. Haideți să profităm de orice oportunitate de a înota.

Parcul Național Calanques, Franța

Foto: Shutterstock

Aceste stânci dintre Marsilia și Cassis nu sunt accesibile prea ușor, dar merită să mergem acolo! Nu întâmplător este menționat acest loc ca fiind una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii din Provence, pentru că cele două golfuri oceanice (Calanque de Port Pin și Calanque d'En Vau) sunt la fel de idilice precum se pot vedea pe cărțile poștale. Deoarece vara sunt destul de mulți turiști aici, merită să înotăm cât mai devreme, pentru a nu fi deranjați de nimeni. În parc putem face alpinism, drumeții, scufundări, canotaj și, de asemenea, putem vizita multe clădiri, forturi, peșteri și case de artă cu o istorie îndelungată.

Red Beach, Grecia

Foto: Shutterstock

Plaja cu nisip vulcanic este situată pe insula Santorini din Marea Egee. Culoarea sa roșie se datorează oxidării fierului, făcând ca peisajul să fie asemănător planetei Marte. Insula făcea parte cândva dintr-un vulcan ce a erupt în jurul anului 1613 î. Hr., ducând la distrugerea mai multor civilizații antice din estul Mediteranei. Dacă este caniculă, aici ne putem aștepta la o temperatură și mai ridicată datorită culorii închise a nisipului și a calității solului. Dar să nu ne facem griji, pentru că putem face imediat o baie în apa de mare rece și turcoaz, iar dacă înotăm în apropierea țărmului, putem simți curenții calzi de apă de la izvoarele termale subterane.

Devil’s Pool, Zambia

Foto: Shutterstock

La bazinul natural situat la marginea Cascadei Victoria (una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii) se poate ajunge numai printr-o drumeție pe jos de la Insula Livingstone. Piscina este deschisă de la jumătatea lunii august până în ianuarie, în funcție de nivelul râului Zambezi. Ne putem înscrie și la un tur complet al Insulei Livingstone (prețurile pornesc de la 110 dolari, având loc cinci drumeții zilnic), care oferă un program uimitor pentru o zi. De-a lungul anilor, banii strânși au fost folosiți pentru construirea caselor pentru profesori, educație, asistență medicală și pentru construcția unei ferme comunitare uriașe, care nu oferă doar hrană, ci și un centru de formare pentru agricultura ecologică sustenabilă.

Heaven Lake, China

Foto: Shutterstock

Lac vulcanic uriaș la granița dintre China și Coreea de Nord, la o altitudine de 2.189 de metri. Apa celui mai înalt lac vulcanic din lume este înghețată iarna și extrem de rece vara, dar priveliștea compensează totul. Lacul are 3 kilometri lungime, cu o suprafață în formă de semilună și aproximativ 100 de metri adâncime maximă. Apa limpede se ascunde între munți – înconjurată de o liniște incredibilă și vederi paradisiace.

Cascada Kravica, Bosnia-Herțegovina

Foto: Shutterstock

Cascada, aflată la 7 km de Ljubuski, este o frumusețe naturală unică, fiind creată de râul Trebižat. Nu este greu de înțeles de ce se înghesuie atât de mulți aici să scape de arșița verii: apa cristalină este perfectă pentru înot, cascadele oferă un fundal frumos, dar există și o mulțime de oportunități pentru sporturi nautice. Cascada Kravica aduce o experiență diferită în fiecare sezon, așa că merită vizitată și în alte luni, mai puțin populare.


AMI MÉG ÉRDEKELHET