Cele mai supraevaluate orașe din lume

Compania Radical Storage a decis să analizeze 826 de mii de recenzii TripAdvisor ale celor mai vizitate 100 de orașe din lume pentru a afla care au fost cele mai mari dezamăgiri.

Foto: Pixabay

Probabil cu toții cunoaștem deja senzația aceea când suntem seduși de fotografiile cu destinații la modă de pe rețelele de socializare sau din reviste, dar la fața locului realizăm că acestea nu se ridică întotdeauna la înălțimea așteptărilor.

O parte din turiștii care vizitează Parisul, de exemplu, sunt atât de dezamăgiți de capitala Franței încât se confruntă cu greață, halucinații și ritm cardiac ridicat – fenomenul mai este cunoscut sub numele de „Sindromul Paris”. Deși Parisul este într-adevăr considerat de mulți o destinație supraevaluată, conform studiului realizat de Radical Storage, nu este de departe singurul oraș care nu satisface așteptările vizitatorilor.

​Cele mai dezamăgitoare destinații

Foto: Pixabay

Disney World - Orlando

Cel mai mare procent de recenzii în care vizitatorii au simțit că au fost „jupuiți”, și aici s-a menționat de cele mai multe ori că oamenii sunt „grosolani”, au fost făcute în legatură cu orașul american Orlando. Aproape una din cinci persoane a menționat că experiența sa de vacanță a fost dezamăgitoare aici. Pe lângă aglomerație, orașul, numit și „capitala parcurilor de distracții” din Statele Unite, a primit multe critici din cauza creșterii prețurilor la Disney World și la Universal în 2022.

Foto: Pixabay

Jakarta

Pe locul doi s-a situat capitala Indoneziei, Jakarta, urmată de locul de petreceri din Thailanda, Pattaya. Pe de altă parte, Praga este cel mai „înapoiat” oraș după turiști, 3,9% din toate evaluările au menționat acest cuvânt pentru a descrie capitala Cehiei. Da Nang din Vietnam a fost caracterizat de cele mai multe ori ca fiind supraevaluat, dar și Parisul vine strâns din urmă.

Ce destinații au considerat turiștii o „înșelătorie”?

Foto: Pixabay

Marrakech

Orlando a fost, de asemenea, pe primul loc pe lista destinațiilor „care te jupoaie de bani”, 6,3% dintre recenzii menționând acest lucru. Singapore a avut cea mai mare rată de recenzii în care turiștii au sesizat un raport calitate-preț slab față de atracții. Când însă a venit vorba de escrocherii, Marrakech din Maroc a preluat conducerea: când turiștii au vorbit despre experiențe în care au fost înșelați și s-au simțit exploatați, orașul marocan a fost menționat în aproape o zecime din recenzii.

​Orașe care au depășit așteptările

Foto: Pixabay

Budapesta

Cercetarea a examinat, de asemenea, locurile în care călătorii s-au simțit mai bine decât credeau. Cele mai bune trei destinații sunt toate orașe europene continentale: Budapesta este orașul care oferă cele mai plăcute surprize, urmat de Bruxelles și Zürich. Pe lângă arhitectura impresionantă, vizitatorii Budapestei menționează fluviul Dunărea.

AMI MÉG ÉRDEKELHET