Acest aeroport german ar putea fi primul care va oferi tehnologia de scanare facială pentru toți pasagerii

Să stai la coadă pentru a te înregistra și a te îmbarca în avion este o experiență notorie și plictisitoare. Dar un aeroport din Germania dorește să accelereze semnificativ procesul pentru pasageri.

Foto: Fraport


Aeroportul din Frankfurt spune că va începe să ofere servicii de check-in biometric pentru toți călătorii în următoarele câteva luni. Conform EuroNews, acesta oferă deja sistemul de recunoaștere facială pentru pasagerii care călătoresc cu Lufthansa și cu rutele afiliate Star Alliance (inclusiv United Airlines, Air China și Air India).

​Cum funcționează check-in-ul biometric?

Foto: Shutterstock

Aeroportul din Frankfurt speră să reducă timpul de așteptare la coadă, devenind primul aeroport din Europa care va deschide check-in-ul biometric pentru toți pasagerii. Operatorul aeroportuar Fraport a declarat că această tehnologie de economisire a timpului va fi disponibilă pentru călătorii tuturor companiilor aeriene care se înregistrează în prealabil.

În loc să stai la coadă la un ghișeu pentru verificarea actelor de identitate și a documentelor, fața ta devine card-ul tău de îmbarcare.

Pasagerii se pot înregistra în avans în siguranță pe dispozitivul lor mobil prin intermediul aplicației biometrice Star Alliance sau direct la chioșcul de check-in, cu pașapoartele lor cu suport biometric. Întregul proces de înregistrare durează doar câteva secunde.

Apoi li se va scana fața în timp ce trec prin punctele de control, în loc să fie nevoiți să prezinte documentele. Sistemul, denumit "Smart Path", este deja utilizat de peste 12.000 de călători la porțile de check-in și de plecare ale aeroportului.

Foto: Shutterstock

"Obiectivul nostru este de a dota cel puțin 50% din toate aparatele de check-in, precum și din cele de control al biletelor de îmbarcare și de la porțile de plecare cu această tehnologie în următoarele câteva luni", a declarat Pierre Dominique Prümm, membru al consiliului executiv al Fraport responsabil pentru infrastructură.

Pasagerii Star Alliance care dețin carduri Miles & More își pot salva permanent datele biometrice, în timp ce ceilalți pasageri se vor înregistra folosind documentele de identitate doar pentru zborurile rezervate. Toate informațiile personale vor fi șterse la trei ore după decolare, a precizat Sita, compania care furnizează tehnologia. "Știm din cercetările noastre că, acolo unde sunt introduse date biometrice, peste 75% dintre pasageri le folosesc cu plăcere", a declarat directorul general al Sita, David Lavorel.

Metodele convenționale de check-in vor rămâne și ele disponibile, a confirmat aeroportul.

Tehnologia biometrică este, de asemenea, implementată și în alte câteva aeroporturi importante din Germania, printre care Hamburg și München, dar numai pentru pasagerii Lufthansa și Star Alliance.

AMI MÉG ÉRDEKELHET