Cinema în perioada izolării – sub semnul distanţării sociale

Câștigătorul concursului lansat de Festivalul de Film de la Göteborg are parte de o experienţă neobișnuită.


Illusztráció: PCA-Stream

Evenimentul din acest an este organizat, desigur, online, între 30 ianuarie și 6 februarie, însă câştigătoarea norocoasă din proiectul denumit Cinema de Izolare poate urmări singur filmele prezentate într-un cinematograf conceput numai pentru el. Și nu oriunde, ci pe insula Pater Noster din apropierea orașului Göteborg, ţinând cont astfel perfect de măsurile de distanţare socială.

www.youtube.com

The Isolated Cinema

Pe stânca stearpă înconjurată de mare funcţionează un far, cinematograful fiind amenajat în clădirea farului. Aleasă dintre 12 mii de participanți din 45 de țări, Lisa Enroth este așteptată pe insulă de suficientă mâncare pentru o săptămână, pe lângă toate filmele din cadrul festivalului. „Am petrecut decenii în domeniul sănătății, ascultând, tratând, consolând bolnavii. Simt că energia mea este epuizată acum – a spus asistenta medicală suedeză în vârstă de 41 ani, care fost foarte fericită să fie marea câștigătoare. – Pe lângă vânt și mare, oportunitatea de a face parte din ceva complet diferit de realitatea actuală timp de o săptămână mă atrage extrem de mult."

Lisa nu poate duce cu ea laptop, smartphone sau cărţi proprii, filmele fiind singura lui distracţie – poate însă realiza un vlog pentru lumea de afară.

Vlogul Lisei Enroth 

www.youtube.com

Lisa's Video Diary - The Isolated Cinema, Day 01
AMI MÉG ÉRDEKELHET