5 city break-uri interesante și accesibile în Europa

Vara aceasta să călătorim în locuri care nu sunt scumpe și nici măcar aglomerate!

Foto: Unsplash
Vă arătăm câteva destinații interesante care nu vor costa o avere. Mai mult, nici nu este necesar să înfruntăm mulțimi de turiști pentru a le descoperi.

Graz, Austria

Foto: graztourismus.at

Capitala provinciei Stiria, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, se poate mândri cu titlurile de Capitală Culturală Europeană în 2003 și Orașul Experiențelor Culinare în 2008. Majoritatea semnificativă a moștenirii arhitecturale, de la Renaștere prin baroc până la Art Nouveau, se găsește în orașul vechi, în special în jurul dealului cetății. După explorarea lor, după ce am învățat din maiestuosul trecut istoric, să vizităm Kunsthaus Graz pentru puțină artă futuristă. Galeria și-a găsit loc într-o clădire numită doar „străinul prietenos”, a cărei formă ondulată extravagant și solzoasă a devenit o parte integrantă a peisajului de pe malul râului Mur.

Kaunas, Lituania

Foto: Unsplash

Anul acesta, Kaunas a devenit una dintre Capitalele Europene ale Culturii – deloc întâmplător! Lituanienii pregătesc marea sărbătoare cu un total de 1.000 de evenimente - printre ele 40 de festivaluri, 60 de expoziții, peste 250 de spectacole, 250 de concerte. Adevărat, aici există nenumărate locuri de expoziție impresionante pe tot parcursul anului, cum ar fi Galeria de Artă Mykolas Žilinskas, cu colecția sa de artă imensă. Iar dacă vrem ceva mai bizar, să mergem la Muzeul Diavolilor, unde se poate vedea colecția artistului lituanian Antanas Žmuidzinavičius, începută pe vremea dominată de anti-religie a Uniunii Sovietice. Toate amintirile materiale, respectiv textele legate de iad și diavoli se găsesc cu siguranță aici.

Český Krumlov, Cehia

Foto: Unsplash

Plimbându-ne pe străzile baroce încântătoare, labirintice din Český Krumlov, vom ajunge la uriașul complex al castelului din centru. Orășelul arată minunat și vara, dar este cu adevărat pitoresc iarna, acoperit de zăpadă. Atunci, după o plimbare lungă, ne putem încălzi într-una din numeroasele cafenele confortabile sau putem gusta din bucătăria tradițională cehă într-un restaurant cu muzică live.

Cracovia, Polonia

Foto: Pixabay

Acest oraș este locul de întâlnire al atmosferei constante de festival și a istoriei tangibile. În timpul zilei, merită vizitate obiectivele istorice, precum clădirile intacte ale fostei capitale regale din orașul vechi (Castelul Wawel sau Barbakanul), apoi să facem o plimbare sau să ne relaxăm într-unul dintre numeroasele parcuri înainte de a încerca viața de noapte. Este recomandat să ajungem la Cracovia în timpul unuia dintre numeroasele festivaluri, pentru că atunci vom putea cunoaște adevărata față a orașului. Să venim, de exemplu, la legendarul Summer Jazz Festival sau la iconicul Festival de Film din Cracovia. Iubitorii de experiențe culinare pot veni chiar și la Festivalul Internațional al Supei.

Sofia, Bulgaria

Foto: Pixabay

Deoarece capitala Bulgariei este un oraș al templelor de diferite vârste și culturi, găsim aici o bogăție uimitoare de clădiri sacre. Fiecare religie își are lăcașele sale de cult: cea romano-catolică (biserica Sf. Gheorghe), musulmană (moscheea turcească Banja Basi din secolul al XVI-lea, în funcțiune și astăzi), evreu sefardit (sinagoga centrală din Sofia) și cea mai mare, ortodoxă (catedrala Alexandr Nevski). Acestea asigură un succes garantat pe Instagram, la fel ca sculpturile care amintesc de epoca sovietică și galeriile uriașe. Cum turiștii sunt de obicei interesați de pârtiile de schi și stațiunile de pe litoral din Bulgaria, sunt puține șanse să întâlnim o mulțime prea mare în timpul șederii noastre.

AMI MÉG ÉRDEKELHET