Descoperă partea ascunsă a orașelor celebre - top 5 tururi de oraș alternative din Europa!

Una dintre cele mai bune modalități de a explora un oraș este să plătești pentru un tur cu ghid. Dar contează pentru ce fel de plimbare optezi!

Foto: Shutterstock

Versiunea clasică a tururilor de oraș organizate poate oferi multe - atât în ceea ce privește informațiile, cât și compania - dar poate și mai interesant este să alegi o plimbare tematică, alternativă, care poate oferi o perspectivă cu totul nouă asupra locului. Iată cinci tururi de oraș unice ale metropolelor europene!

Stockholm - O plimbare pe acoperișuri

Foto: Facebook

Un punct de neratat al aproape fiecărei excursii este să urci într-un turn de observație și să admiri orașul de sus.

În Stockholm, ai o ocazie unică de a face exact acest lucru, deoarece turiștii (echipați cu hamuri și căști de protecție) sunt ghidați de-a lungul acoperișurilor și chiar ajung și pe pavilionul vechii clădiri a Parlamentului. Priveliști de 360 de grade, la peste 40 de metri deasupra străzilor aglomerate, cu centrul istoric la picioarele tale - o experiență de neuitat garantat.

Porto - Partea "întunecată"

Foto: Shutterstock

Să nu te aștepți la ce e mai rău, scopul turului este pur și simplu să te ducă nu doar la atracțiile turistice din Porto, ci și să îți arate adevărata față a orașului. Ideea s-a ivit din mintea a trei arhitecți șomeri în 2012, după criza financiară, pentru a sensibiliza publicul cu privire la impactul recesiunii asupra Portugaliei și pentru a le arăta călătorilor realitatea ”nefardată”. Turul, care trece pe lângă clădiri abandonate, piețe vechi și magazine locale dărăpănate, reprezintă o contribuție suplimentară la încercarea de redresare a turismului.

Berlin –  O varietate de atracții

Foto: Shutterstock

Dacă nu dorești să vizitezi atracțiile turistice obișnuite din capitala Germaniei, sau poate că le-ai văzut deja, ai posibilitatea de a descoperi cele mai bune beri artizanale sau cea mai interesantă artă stradală, ori poți chiar să plătești un Green Tour pentru a cunoaște Berlinul pe bicicletă. Mulțumită organizatorului Urban Living Tour, ai posibilitatea de a vizita trei părți foarte diferite ale orașului și te poți bucura de câteva discuții plăcute și de câteva beri pe parcurs.

Roma - Tur special de gastronomie

Foto: Shutterstock

Ajungând în Italia, nu este de mirare că gastronomia va fi un punct central al călătoriei tale, dar cu BonAppetour poți vizita și restaurante mici și ascunse sau, chiar mai autentic, poți degusta cele mai bune preparate din bucătăria privată al unor localnici ospitalieri.

Nu ezita să ieși din tipare și să încerci arome noi, de casă, sau chiar să plătești pentru un curs de gătit!

Praga – Prin ochii celor fără adăpost

Foto: Shutterstock

Firma Pragulic angajează ca ghizi oameni fără adăpost care au trăit sau încă trăiesc pe străzile capitalei cehe.

Unul dintre cei mai cunoscuți ghizi, Vaclav, locuiește în continuare cu câinele și pisica lui sub podul Hlavka din 2006, iar simțul său ludic al umorului aduce o perspectivă cu totul nouă asupra orașului. Compania oferă o varietate de tururi, fiecare cu un itinerar diferit și plin de povești personale, precum și de curiozități istorice și atracții ascunse.

AMI MÉG ÉRDEKELHET