Prin camere web de la Ierusalim până la Madrid

Nu am avut niciodată ocazia de a participa la atâtea aventuri virtuale ca în ultimul an, și chiar dacă acest lucru nu înlocuiește experiențele personale, este excelent pentru buna dispoziție!

velence szent márk tér
Foto: 123rf

Ierusalim, Israel 

Foto: 123rf

Ierusalim este orașul sfânt al evreilor, creștinilor și musulmanilor, unde unul dintre cele mai importante locuri este Zidul Plângerii, adică unul dintre zidurile de sprijin al celui de-al Doilea Templu. Pe transmisia cu cameră web, în partea stângă a zidului se roagă bărbații, în partea dreaptă femeile pot merge la zid – este interesant de observat, ele părăsesc zona marcată mergând „invers" – le este interzis să se întoarcă cu spatele spre zid. În fundal se vede Cupola Stâncii acoperită cu aur, un alt simbol al Ierusalimului, al treilea cel mai important loc sfânt al islamului.

Roma, Italia 

Foto: 123rf

În Roma merită să urmărim chiar și 2 camere web, iar la ambele este șocant că suntem în mijlocul primăverii și aproape că nu există oameni pe înregistrări, pentru că acum doi ani, de exemplu, erau extrem de mulți oameni atât la Fontana di Trevi, cât și la Scara Spaniolă. În plus, la cea din urmă se găsește și o stradă comercială largă, unde altă dată turiștii erau atrași de vitrinele mărcilor de modă italiene și internaționale.

Londra, Marea Britanie 

Foto: Unsplash

Cum pandemia ne împiedică să vizităm Londra ca turiști în viitorul apropiat, putem încerca un tur tematic și virtual al orașului pe site-ul Footprints of London. Tururile virtuale londoneze combină prezentările cu apeluri video live cu prelegeri istorice. Acestea sunt susținute de ghizi acreditați de la Footprints, iar noi trebuie doar să alegem subiectele și să cumpărăm biletul.

Madrid, Spania

Foto: Unsplash

Gara Atocha, Madrid

Și pe pagina Hey Go putem participa la tururi de oraș organizate, chiar și la Madrid, Lyon, Cuzco sau Kyoto. În fiecare zi există 12 tururi la care putem să ne rezervăm un loc din timp: turul de 45 minute este condus de localnici, oameni care cunosc amănunțit particularitățile, curiozitățile orașului. Un punct în plus la Hey Go este faptul că putem vorbi în timp real cu ghizii prin funcția chat, primind răspuns la toate întrebările. În prezent oferta (în permanentă creștere) cuprinde 636 tururi în 122 locații diferite. Până vom putea călători din nou, să avem grijă să nu devenim dependenți de Hey Go!

AMI MÉG ÉRDEKELHET