Látványos új vasútvonal kötheti össze Európa nagyvárosait

Az út a tervek szerint 19 órán át tart majd, miközben négy különböző országon halad át.

Fotó: Facebook


A cseh Leo Express magán vasúttársaság ambiciózus terveket jelentett be egy, a kontinenst átszelő, több országot érintő szolgáltatással kapcsolatban. A tervezett útvonal Belgiumtól Szlovákiáig vinné az utasokat, és útközben számos látványos és fontos helyen állna meg a két említett ország mellett Németországban és a Cseh Köztársaságban.

Fotó: Facebook

A Leo Express tavaly júniusban nyújtott be javaslatokat a cseh közlekedési minisztériumhoz, a terveket pedig jelenleg a belga vasúti közlekedés szabályozó hatósága vizsgálja. Ha a cseh vasúttársaság zöld utat kap közvetlen, mindkét irányban közlekedő járatot indít a belgiumi Oostende és Pozsony között. Az út 19 órát vesz igénybe, és a vonatok reggel 6:15-kor indulnnáak a belga tengerparti városból, illetve a szemközti irányból, Szlovákia fővárosából is.

Fotó: Facebook

A Leo Express 50 megállót tervezett az útvonal mentén, köztük Európa népszerű city break célpontjaiban.

A szerelvény így megáll majd a belgiumi Brugge, Gent, Brüsszel és Liège városokban, majd több mint 20 németországi településen, köztük Aachenben, Kölnben, Hannoverben, Lipcsében és Drezdában.

A vonat 20:00 órakor érkezne Prágába, és nem sokkal hajnali 1:00 óra után futna be a szlovák fővárosba, Pozsonyba. A népszerűnek ígérkező járat még jóváhagyásra vár, beleértve a belga infrastruktúrához való hozzáférést is, de ha jóváhagyják, valószínűleg 2024 vége és 2025 eleje között indítják el.

AMI MÉG ÉRDEKELHET