Complexul turistic proiectat de Pininfarina oferă lux în jungla mexicană

Complexul Aldea Uh May va găzdui 120 de reședințe și alte facilități pe circa 20 de hectare.

Ilustrație: Pininfarina

Da, ai citit bine! Binecunoscutul atelier italian de design auto, Pininfarina, responsabil pentru numeroase modele Ferrari, Alfa Romeo, Fiat, Lancia sau Peugeot deja legendare, a creat un cartier recreațional și rezidențial pe Peninsula Yucatan.

Ilustrație: Pininfarina

Pininfarina este cunoscut pentru activitatea sa în industria auto dar, de-a lungul timpului, compania a dezvoltat și alte mijloace de transport, de la biciclete până la yacht-uri, și dispune și de o divizie de arhitectură. Aceasta din urmă a primit sarcina de a crea un complex luxos de wellness și rezidențial printre peisajele luxuriante ale junglei mexicane.

Proiectul este gândit lângă localitatea Francisco Uh May de pe Peninsula Yucatan și va fi alcătuit din 120 de reședințe, precum și zonele aferente amenajate.

Ilustrație: Pininfarina

Accentul va fi pus pe pietoni și vor fi reduse la minim cantitatea și viteza mașinilor.

De asemenea, vor exista aproximativ 2.000 mp de facilități, cum ar fi o piscină, un centru de wellness, grădini botanice și medicinale, un lounge și un amfiteatru pentru evenimente.

Designul general cuprinde structuri curbe și fațade ondulate, Aldea Uh May fiind conceput în jurul modelelor de organizare care se găsesc în natură. Scopul este stabilirea unei comunități conștiente din punctul de vedere social și de mediu, și în care experiența coexistării va avea un sens complet diferit.

Ilustrație: Pininfarina

Pininfarina a acordat atenție și sustenabilității.

Proiectarea clădirilor și plasarea acestora vor asigura ca peste 40% din peisajul existent să rămână neatins. Utilizarea apei va fi, de asemenea, gestionată cu o serie de sisteme de captare a apelor pluviale și sisteme de reciclare a apei uzate. Chiar dacă încă nu există informații concrete despre momentul în care este de așteptat să înceapă construcția, Pininfarina a confirmat că proiectul a primit undă verde și se află în curs de realizare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET