Cu siguranță nu te-ai așteptat la așa ceva: iată o mașină de teren de lux într-o geacă de puf!

Da, ai citit bine: Mercedes-Benz și Moncler au creat un SUV cu adevărat de iarnă, îmbrăcat la propriu într-o geacă de puf!

Foto: Daimler AG

Mercedes-Benz Clasa G și gecile Moncler sunt două produse de lux din lumea activităților de agrement. Ce se întâmplă atunci când le combini? Pare o nebunie la prima vedere, dar cele două mărci globale tocmai asta au făcut: rezultatul este Project Mondo G, una dintre senzațiile ediției din acest an a London Fashion Week. Această piesă de artă exclusivistă simbolizează modul în care Clasa G și geaca de puf Moncler sunt utilizabile chiar și în cele mai dure condiții.

Foto: Daimler AG

Dezvăluit la London Fashion Week în cadrul show-ului „The Art of Genius” de la Moncler, Project Mondo G este o operă de artă care combină emblematicul Mercedes-Benz Clasa G cu stilul caracteristic al gecilor de puf Moncler. Liniile unghiulare ale mașinii de teren de lux sunt de un contrast izbitor cu formele moi ale materialului textil matlasat. Fuziunea contrariilor are ca rezultat un obiect sculptural impozant: Project Mondo G are o lungime de 4,6 m, o înălțime de 2,8 m, o lățime de 3,4 m și o greutate de 2,5 tone.

Foto: Daimler AG

O privire mai atentă dezvăluie alte trăsături distinctive care sunt în mod clar legate de produsele originale: patina aspră a caroseriei subliniază funcționalitatea și caracterul practic, oferind în același timp un contrapunct vizual perfect cu suprafețele lucioase și reflectorizante. Un alt element intenționat izbitor este fermoarul uriaș al Project Mondo G, despre care designerii consideră că este un semn de recunoaștere a versatilității atât a vehiculului, cât și a jachetei.

Foto: Daimler AG

Mașina de teren de lux Mercedes-Benz Clasa G se găsește pe piață într-o formă aproape neschimbată din 1979, iar de atunci a devenit sinonimă cu combinația dintre capacitatea off-road, performanță și confort interior. Moncler a fost fondată în 1952 în Monestier-de-Clermont, Franța (numele mărcii este o prescurtare de la oraș). Inițial concentrată pe producția de echipamente pentru alpiniști, cum ar fi corturi sau saci de dormit, a devenit din ce în ce mai cunoscută pentru colecțiile sale de îmbrăcăminte de iarnă, în special geaca de puf.

Fotografii adiționale

Foto: Daimler AG


Foto: Daimler AG


Foto: Daimler AG


AMI MÉG ÉRDEKELHET