Nissan vrea să-ți facă schiatul mai sigur cu un vehicul-concept inedit

Nissan a transformat X-Trail într-un vehicul de urgență ingenios, care dispune de șenile de zăpadă, targă și echipament de salvare.

Foto: Nissan

Nissan a dezvăluit conceptul X-Trail Mountain Rescue în stațiunea de schi Cervinia, din Italia. Conceput pentru a le reaminti oamenilor să schieze în mod responsabil și să respecte eticheta pe pârtie, crossoverul a fost transformat în ambulanța supremă pentru condițiile de sezon rece.

Foto: Nissan

Ca parte a modificărilor aduse de producătorul japonez, roțile modelului X-Trail au fost înlocuite cu șenile de zăpadă. Aceasta nu este singura schimbare adusă, deoarece vehiculul a fost echipat cu un suport de acoperiș care dispune de lumini de urgență, o sirenă și o targă de evacuare. De asemenea, acesta poate transporta schiuri sau lopeți de zăpadă.

Foto: Nissan

Conceptul dispune și de un troliu, lumini auxiliare și o gardă la sol mărită cu 23 cm. Îmbunătățirile continuă la interior, crossoverul fiind dotat cu un GPS Garmin, cu echipamente de comunicații de la Motorola, precum și o dronă DJI. Schimbări mai mari au loc în spatele vehiculului, unde spătarul a fost îndepărtat pentru a permite instalarea unei tărgi. Interesantul concept dispune de un scaun pentru medic orientat spre partea din spate, dar și de un dulap de depozitare care găzduiește provizii de urgență, cum ar fi sonde de avalanșă și pături termice.

Foto: Nissan

Dezvoltarea și construcția modelului X-Trail Mountain Rescue a fost concepută pentru a evidenția sistemul avansat de tracțiune integrală electrificată cu două motoare e-4ORCE, cu care este echipat X-Trail. Ceea ce diferențiază acest sistem de sistemele mecanice tradiționale este faptul că poate reacționa la schimbarea nivelului de aderență în 1/10.000 de secunde, adică de aproximativ 1.000 de ori mai repede decât un sistem tradițional de tracțiune integrală, și poate ajusta distribuția puterii către roți în mod individual, în funcție de aderența disponibilă.

Foto: Nissan

Sistemul e-4ORCE lucrează extrem de eficient pentru a asigura tracțiune în orice condiții, ceea ce le va permite ocupanților să călătorească, fără să simtă diferența, pe drumuri urbane umede, suburbane cu frunze, de țară noroioase sau de munte înzăpezite.

Nissan X-Trail Mountain Rescue - Video

www.youtube.com

Nissan X-Trail Mountain Rescue concept with e-4ORCE: Ride Responsibly
AMI MÉG ÉRDEKELHET