Tips & tricks pe perioada festivalurilor

Iată câteva sfaturi, în cazul în care vara aceasta decidem să renunțăm la cazare în apartamente de lux și optăm pentru o soluție mai aproape de natură: camparea.

Foto: UNTOLD


CHECK-IN

Sosirea în zona de campare a festivalului trebuie programată mai devreme, astfel avem timp să analizăm terenul – o chestiune esențială când vrem să dormim în cort. Pe cât posibil, să alegem un loc îndepărtat de zona grupurilor sanitare și de aleile prăfuite, pe un teren plat, la umbră. Dacă suntem cu un grup mai mare, să ne așezăm corturile cu intrările aproape una de cealaltă.

ÎN CORT, CA ACASĂ

Foto: Shutterstock

Cortul să fie ușor și impermeabil, cu structură metalică solidă, eventual cu baza ridicată. Să-l fixăm bine, să nu cumva să-l ia pe sus un vânt puternic! Nici cei care se tem de montarea cortului nu trebuie să se îngrijoreze, există deja modele care se pot monta în doar câteva secunde. Mai mult, printre cele mai noi modele există unele cu prelată care nu lasă să treacă deloc nici lumina, nici căldura – astfel ne putem odihni chiar și în cele mai fierbinți ceasuri ale amiezii.

PIERDUT ÎN NOAPTE

Nu există fază mai neplăcută ca aceea când noaptea, obosiți după concerte, ne apucăm să căutăm cortul și nu-l găsim. Pentru a evita asta, există aplicația mobilă Tent Finder: ea salvează coordonatele GPS ale cortului. Dacă nu avem încredere în propria memorie, putem apela la o metodă și mai simplă: există discuri LED care ne indică poziția cortului. Discul trebuie așezat în interiorul cortului, iar apoi poate fi activat de la o distanță de 50 de metri cu o telecomandă. Iar dacă ne-am pierdut de cercul de prieteni, ne poate veni în ajutor aplicația Find my friends.

ÎNCĂRCAREA

Foto: Shutterstock

Smartphone-ul ne va fi de folos încă de la pregătirea bagajelor: aplicația PackPoint ne ajută să ne facem o listă ideală în funcție de vreme, așadar sigur nu vom lăsa acasă pelerina de ploaie. Să nu uităm să împachetăm și un Powerbank.

SIGURANȚĂ

Până și la cele mai mici festivaluri există seif pentru obiecte de valoare. Putem să ne lăsăm aici lucrurile de care nu vom avea nevoie la tot pasul pe perioada festivalului: pașaportul, biletele de călătorie. În timpul somnului, să ascundem lucrurile de valoare sub saltea ori direct în sacul de dormit, iar peste zi este mai practic dacă ne punem banii și cardurile într-o borsetă comodă sau ne alegem haine cu buzunare ce se închid cu fermoar.

AMI MÉG ÉRDEKELHET