Târguri de Crăciun de neratat – carnavalul de la Madeira (partea a IV-a)

Patru târguri de Crăciun din Europa merită trecute pe lista destinaţiilor de sărbători. Ultimul articol din serie ne duce pe Oceanul Atlantic.

Foto: Pixabay

Sunt printre ele și unele tradiţionale și unele moderne, unul pe o insulă veșnic verde și unul într-un peisaj de iarnă garantat. Pe lângă shopping, recomandăm în aceste locuri și alte programe autentice.

Foto: Shutterstock

Cu siguranţă nu trebuie să ne temem de frig când vizităm micuţa insulă portugheză. Chiar și în decembrie ne putem aștepta la temperaturi de 18-20 de grade și putem înota în ocean dacă avem chef. Să nu ne așteptăm la un Advent tradiţional, înzăpezit și întunecat în Funchal, capitala insulei.

Aici Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei și a veseliei, la care ne putem alătura ca turiști.

Localnicii își decorează casele și străzile cu o mulţime de lumini colorate în preajma sărbătorilor, iar în târg vând flori minunate, exotice, în loc de cozonace cu nucă. Pe măsură ce localnicii se revarsă pe străzi și participă la evenimente tradiţionale, cum ar fi Liturghia Nașterii Domnului, pieţele se umplu cu spectatori care pot alege dintre muzică populară, concerte orchestrale și o varietate de stiluri muzicale locale. Parcă aici Crăciunul seamănă mai mult cu un carnaval, dar mulţimea așteaptă totuși de sărbători nașterea Mântuitorului. Iar în seara zilei de 23 decembrie se organizează o piaţă de noapte, de unde putem cumpăra ingredientele pentru prânzul și cina festivă.

​ALTE ATRACȚII

Foto: Pixabay

  • Aici s-a născut Cristiano Ronaldo și aici, în Funchal, și-a deschis propriul muzeu. Pe lângă statuia lui din ceară în mărime naturală, în Museo CR7 putem vedea multe dintre cupele, premiile, pantofii și tricourile sale.
  • Teleférico do Funchal este noua telecabină a capitalei, care ne duce în 15 minute din centrul vechi până la munţi, în timp ce în faţa ochilor noștri se deschide panorama Oceanului Atlantic.
  • Nu departe de staţia de pornire a telecabinei, Madeira Story Center oferă o prezentare multimedia a istoriei insulei, într-un mod deosebit de distractiv
AMI MÉG ÉRDEKELHET