Mii de rațe indiene alergătoare protejează o podgorie din Africa de Sud

O soluție surprinzătoare, totodată tradițională și ecologică.

Foto: Facebook

Proprietarul unei podgorii sud-africane folosește o metodă surprinzătoare, dar tradițională, pentru a controla dăunătorii: rațele indiene alergătoare vânează viermi, insecte și melci printre viță-de-vie.

Datorită progreselor tehnologice, majoritatea podgoriilor folosesc în prezent metode moderne, în special substanțe chimice, pentru a controla dăunătorii. Cu toate acestea, crama Vergenoegd Löw, de lângă Cape Town, rămâne la metodele tradiționale: podgoria sa găzduiește încă mii de rațe indiene, care se hrănesc cu dăunători din vie, cum ar fi melcii, afidele și diverși viermi.

Foto: Facebook

Podgoria sud-africană folosește aceste păsări agile încă din 1980. Mărimea lor le permite să pătrundă cu ușurință în viță de vie și, grație simțului lor olfactiv ascuțit, își devorează prada într-un ritm rapid.

Crama angajează chiar și un manager de rațe, care se ocupă și de departamentul de înmulțire, pentru a gestiona grupul mare. Rațele fac trei "ture" pentru a ucide dăunătorii, astfel încât să se poată odihni, deoarece personalul de la fermă le-a împărțit în trei grupuri: primul grup este "activ" în zona de înmulțire, iar al doilea grup se află afară, printre rândurile de viță-de-vie, în timp ce al treilea grup poate face o siestă.

Foto: Facebook

Orele de lucru ale rațelor încep de obicei la ora 9.00 și durează până la prânz, timp în care vizitatorii cramei se pot bucura de un picnic și pot vedea cum se lucrează. Păsările au parte chiar și de o vacanță, care coincide cu coacerea strugurilor. Rațele au învățat că, pe lângă insecte și viermi, și strugurii sunt foarte gustoși, așa că trebuie să fie trimise în concediu în această perioadă.

Foto: Instagram

Proprietarul de la Vergenoegd Löw încearcă să convingă și alte companii de beneficiile rațelor, deoarece acestea nu numai că sunt o sursă excelentă de forță de muncă, dar nu poluează mediul înconjurător.

AMI MÉG ÉRDEKELHET