79 de zile, 22 de țări: croazieră europeană cu lungime record

Windstar Cruises a prezentat una dintre cele mai lungi rute din istoria navelor de croazieră.

Windstar Cruises a lansat o croazieră neconvențională: așteaptă pasageri pentru o aventură maritimă cu o lungime record pentru croaziera Grand European Bucket List Adventure, cu care în 79 zile putem naviga în jurul întregii Europe.

Foto: Windstar Cruises

Aventura de lux va porni din Stockholm pe 25 iulie 2023, va trece prin Marea Baltică, nordul Oceanului Atlantic, pentru ca apoi să ajungă în Marea Mediterană și Marea Neagră, atingând un total de 22 de țări diferite, printre ele Danemarca, Germania, Franța, Italia, Grecia și Polonia. Particularitatea călătoriei este că pasagerii vor petrece doar 8 zile pe mare și restul de 71 pe uscat, pentru a asigura suficient timp pentru explorarea locațiilor. Din acestea fac parte și 11 nopți în porturi, de exemplu la Bordeaux, Sevilla, Amsterdam și Copenhaga.

Nava botezată Windstar va ancora prima oară la Hamburg și Binz, dar se va odihni și într-un nou port norvegian, Arendal. Aventura de peste două luni se va sfârși pe 12 octombrie, la Istanbul.

Foto: Windstar Cruises

La bord sunt așteptați 312 de pasageri, prețurile biletelor începând de la 40 mii de dolari. Iar pentru cei cărora această călătorie li se pare prea lungă, compania le recomandă drumurile Grand South Pacific de 60 de zile și Grand Caribbean de 56 de zile. Și chiar dacă Windstar ridică ancora abia peste doi ani, nu strică să ne grăbim: potrivit companiei epidemia a multiplicat cererea pentru experiențe similare, și locurile vor fi ocupate în scurt timp.

AMI MÉG ÉRDEKELHET