Luxul și splendoarea specifice Orient Express, acum și pe oceane? Da, în curând va deveni realitate!

La aproape 140 de ani de la debutul unuia dintre cele mai luxoase trenuri din lume, Orient Express va revendica un loc și în lumea navelor oceanice de lux.

Ilustrație: Accor

Grupul francez Accor, proprietarul mărcii Orient Express, continuă să-și extindă imperiul de lux construit în jurul legendarului tren: pe lângă revigorarea trenului emblematic și crearea unui lanț hotelier nou-nouț, va lansa și o navă de croazieră în primăvara anului 2026. La lansare, nava modernă de 220 de metri numită Orient Express Silenseas va dobândi imediat titlul de cel mai mare iaht cu vele din lume.

După Ritz-Carlton și Four Seasons, un nou lanț hotelier de lux intră pe piața navelor de croazieră oceanică care oferă cel mai înalt nivel de confort. Aparaținând brandului de lux construit în jurul legendarului tren, vasul numit Orient Express Silenseas va porni la drum în 2026.

Ilustrație:: Accor

Spectaculosul iaht cu vele este construit în uzina franceză Chantiers de l'Atlantique, una dintre cele mai mari companii de construcţii navale, iar designerul Maxime d'Angeac, care lucrează şi la reînvierea trenului Orient Express, este responsabil și pentru interiorul impresionant. Aspectul exterior amintește de probabil cea mai cunoscută navă construită la șantierul naval Chantiers de l'Atlantique, Normandie, care a fost cel mai mare, cel mai rapid și mai luxos transatlantic al anilor 1930. În același timp, poartă cu sine și moștenirea impresionantă a Orient Expressului vechi de peste 130 de ani, bijuteria căilor ferate franceze – în consecință, noua navă va oferi experiențe unice inspirate de cele două vehicule de lux emblematice.

Ilustrație:: Accor

Orient Express Silenseas va găzdui 120 de pasageri în cele 54 de cabine și apartamente repartizate pe patru niveluri.

Suita prezidențială fastuoasă va oferi un spațiu uriaș de 1.415 metri pătrați. Nava cu o lungime de 220 de metri va avea, printre altele, două piscine, două restaurante, un cocktail bar, o zonă spa și un amfiteatru.

Orient Express Silenseas va fi cea mai mare navă cu vele din lume și, de asemenea, cel mai avansat transatlantic în ceea ce privește conștientizarea mediului. Datorită tehnologiei SolidSail dezvoltate de Chantiers de l’Atlantique, în condiții meteorologice potrivite, gigantica ambarcațiune va putea fi mișcată chiar și 100% de vânt. Cele trei vele solide, de 1.500 de metri pătrați, sunt realizate din panouri pliabile din fibră de carbon. Pe lângă energia eoliană, nava va fi propulsată de un motor cu gaz natural lichefiat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET