Un start-up american planifică cea mai extremă călătorie a viitorului

Ce spui de o excursie aeriană care te-ar urca într-o capsulă la o înălțime de 30 mii de metri?


Start-up-ul Space Perspective dorește să ofere o aventură senzațională – zborul „la marginea cosmosului" cu o capsulă sub înaltă presiune, futuristă, echipată confortabil sub un balon imens cu hidrogen. Conform planurilor, în capsulă, alături de pilot ar mai încăpea opt călători, care pe parcursul zborului de șase ore ar ajunge la altitudinea de 30 de mii de metri, unde ar levita circa 2 ore și ar admira priveliștea copleșitoare.

Aeronava denumită Spaceship Neptune este dezvoltată în centrul spațial Kennedy deținut de NASA în Florida, structura semănând mai ales cu un balon cu aer cald – numai că închis și cu echipament high-tech. Fondatorul și directorul executiv Space Perspective, Jane Poynter, spune că deoarece prea puțini au avut ocazia să vadă Pământul din spațiu, oamenii obișnuiți au o relație diferită cu planeta noastră. Dar dacă ar vedea cât de magnific este Pământul și din exterior, ar încerca să protejeze și să prețuiască mai bine biosfera și omenirea.

Desigur, scopul pe termen lung nu este doar trezirea conștiinței. Una dintre idei este ca balonul să funcționeze drept laborator educațional zburător, unde pasagerii pot dobândi multe cunoștințe noi, unde cercetătorii pot studia planeta, clima și mișcarea aerului de la limita stratosferei, și unde astrofizicienilor și astrobiologilor li se oferă noi oportunități de observare.

Așa își imaginează dezvoltatorii, designerii și cercetătorii pe Spaceship Neptune:

Space Perspective – Spaceship Neptune în funcțiune:

youtu.be

The Space Perspective - Spaceship Neptune
AMI MÉG ÉRDEKELHET