Cum să ținem copiii ocupați în timpul unui drum lung cu mașina?

Călătoria cu copiii este grea, dar există trucuri prin care putem să-i împiedicăm pe cei mici să inventeze din plictiseală forme de divertisment care pot fi chiar periculoase atunci când gonim pe autostradă.

Foto: Shutterstock

Călătoria în familie bine planificată este cheia condusului în siguranță.

Să nu uităm acasă tableta!

Foto: fruugo.hu

Să n-o lăsăm acasă și s-o încărcăm complet, astfel încât să poată fi urmărite toate desenele animate preferate. Putem să avem un suport pentru tabletă, un accesoriu care se montează pe spătarul scaunului șoferului. În plus, este o idee bună să pregătim și un playlist, astfel încât copiii să poată viziona fără întrerupere poveștile lor preferate.

Recipient și pai

Să preparăm acasă un smoothie sănătos sau un ceai delicios cu care să înlocuim băuturile răcoritoare carbogazoase nesănătoase, și astfel nu mai trebuie să ne oprim pentru a cumpăra de băut. Să punem băuturile delicioase într-un recipient rezistent și să alegem un pai lung, ușor accesibil de către copiii așezați în scaune.

Mici plușuri

Foto: Shutterstock

Putem ascunde în buzunare nu doar batiste de hârtie și ceva de ronțăit, ci și micuțe jucării de pluș, cu care îi vom surprinde pe cei mici, câștigând alte 20-30 de minute de liniște, întrucât atenția lor se va concentra asupra jocului. Și nu doar plușuri – este perfect orice joc mic, ce necesită atenție din partea copiilor și este destul de interesant... măcar pentru zece minute.

AMI MÉG ÉRDEKELHET