Története során először kapta meg a Dacia ezt a rangos nemzetközi díjat

A Dacia Manifesto szabadidőautó-tanulmányra a világ legjobb autótervezői szavaztak.

Fotó: Dacia


A Dacia Manifesto kapta idén a Legjobb Koncepcióautó Dizájn díjat, amelyet az évente megrendezett Car Design Review keretében adtak át. Az immár tizedik éve megrendezett versengés a legjobb dizájnnal rendelkező tanulmány- és szériaautókat díjazza. Az éves top 10-es listát a Car Design News kiadvány állítja össze, amely világszerte az autótervezők fő információ- és tanácsadási forrása.

Fotó: Dacia

A tavaly bemutatott Manifesto koncepció robusztus és környezetbarát jármű.

Arra tervezték, hogy bármilyen terepen könnyedén boldoguljon. Vagyis ideális társ lehetne a túrázásokhoz és kirándulásokhoz! Bár a Dacia Manifesto nem kerül sorozatgyártásba és az általa hozott újítások egy része már megtalálható a Dacia szériamodelljeiben. „Az elmúlt 10 évben, amióta ez a díj létezik, a Dacia még a jelöltek között sem szerepelt az autótervezés kategóriában, így a mostani elismerés mutatja, milyen messzire jutott az utóbbi időben a Dacia formatervezési részlege" - mondta James McLachlan, a Car Design News szerkesztője.

Fotó: Dacia

Az összkerékhajtásnak, a jókora hasmagasságnak, a nagy kerekeknek és a legnehezebb terepviszonyokkal is megbirkózó karosszériának köszönhetően a Manifesto felkészülten várja a szabadtéri autózást. Emellett számos praktikus tulajdonsága is jelzi, hogy kirándulóautónak tervezték: a könnyen tisztítható, teljesen vízálló utastérben az üléshuzatok levehetők, és pillanatok alatt hálózsákká alakíthatók, míg az ötletes tető többféleképpen használható.

Fotó: Dacia

AMI MÉG ÉRDEKELHET