Hogyan autózzunk összhangban a természettel? Íme, a Dacia javaslata!

Az októberi Párizsi Autószalonon mutatkozik be élőben az új Dacia Manifesto tanulmányautó.

Fotó: Dacia

Új tanulmányautóval lepte meg a nagyközönséget a Dacia: a Manifesto robusztus és környezetbarát jármű, amelyet arra terveztek, hogy bármilyen terepen könnyedén boldoguljon. Vagyis ideális társ lehetne a túrázásokhoz és kirándulásokhoz!

Fotó: Dacia

Az összkerékhajtásnak, a jókora hasmagasságnak, a nagy kerekeknek és a legnehezebb terepviszonyokkal is megbirkózó karosszériának köszönhetően a Manifesto felkészülten várja a szabadtéri autózást.

Emellett számos praktikus tulajdonsága is jelzi, hogy kirándulóautónak tervezték.

A könnyen tisztítható, teljesen vízálló utastérben az üléshuzatok levehetők, és pillanatok alatt hálózsákká alakíthatók, míg az ötletes tető többféleképpen használható.

Fotó: Dacia

A Sandero Stepway és a Jogger modellekről már jól ismert moduláris hosszanti tetősínek továbbfejlesztéseként a kihajtható tető állítható rudakkal rendelkezik, amelyre bármilyen formájú poggyász illeszthető. Ráadásul az autó hátsó része asztallá vagy munkapaddá alakítható, a levehető első fényszóró pedig lámpaként működik az erdei éjszakában.

Fotó: Dacia

Egy másik praktikus megoldás a többcélú YouClip rendszer, amely a következő generációs Duster modellben is megjelenik majd – segítségével bármilyen tartozékot egyszerűen rögzíthetünk a jármű különböző részein.

Fotó: Dacia

A Dacia a költségcsökkentés és a környezettudatosság jegyében már eddig is hirdette, hogy nincs szükség drága és bonyolult fedélzeti képernyőre, amikor mindenki zsebében ott lapul a saját, jól bejáratott okoseszköze. Ennek eredménye a Dacia Media Control szolgáltatás a szériaautókban, a Manifestóban pedig ennek a továbbfejlesztett változata működik: a strapabíró és puritán kialakítású járműben egyszerű a saját okostelefonunk csatlakoztatása, így szabadon hozzáférhetünk a saját alkalmazásainkhoz és beállításainkhoz.

Fotó: Dacia

Ám a Manifesto nem csak egyszerű és robusztus ötleteket kínál, technológiailag is vannak előremutató megoldásai: ilyen az Airless légmentes, defekttűrő abroncs, amely bármilyen felületen elboldogul, vagy a Starkle elnevezésű kompozit anyag, amelyik 20 százalékban újrahasznosított műanyagból áll, ugyanakkor kellően tartós és merev.

További fotók

Fotó: Dacia


Fotó: Dacia


Fotó: Dacia


Fotó: Dacia


Fotó: Dacia


Fotó: Dacia


Fotó: Dacia


VIDEÓ – Dacia Manifesto Concept

www.youtube.com

Dacia Manifesto Concept Reveal – 2022 Paris Motor Show
AMI MÉG ÉRDEKELHET