Design italian, tehnologie orientală: Asiastar X9-3

Autocarul Asiastar X9-3 a fost co-proiectat în centrele Pininfarina din Torino și Shanghai.

Ilustrație: Asiastar

Asiastar, unul dintre cei mai importanți producători de autobuze din China, și-a prezentat cel mai recent autocar premium.

Ilustrație: Asiastar

Similar multor producători auto din Orientul Îndepărtat, și grupul chinez a apelat la un atelier italian renumit pentru proiectarea designului: aspectul exterior și interior al lui X9-3 a fost creat de Pininfarina. Acest lucru a fost cu siguranță necesar deoarece modelul premium bazat pe noua platformă de autocare a producătorului este destinat și exportului.


Ilustrație: Asiastar

Fondată în 1949 și făcând parte din grupul Weichai, care are peste 74 de mii de angajați în întreaga lume, Asiastar este prezentă și în Europa, dar până acum a existat cerere doar pentru autobuzele sale electrice. Cu partea frontală distinctă, corpurile de iluminat unice, designul aerodinamic, respectiv designul și confortul interior care amintește de clasa business a avioanelor, X9-3 își propune să aducă noi clienți – dar de această dată nu în rândul municipalităţilor, ci printre companiile de transport turistic.

AMI MÉG ÉRDEKELHET