Iată unde să călătorești, dacă nu mai suporți iarna

Am selectat câteva destinații cu vreme plăcută și în luna ianuarie.

Foto: Shutterstock


Nu tuturor le place frigul și zăpada, iar mulți chiar și în ianuarie sunt în căutarea unor condiții mai calde, pe litoral. Să vedem unde se poate petrece vacanța în timpul iernii.

​FUERTEVENTURA

Foto: Shutterstock

Cea de-a doua ca mărime dintre Insulele Canare reprezintă una dintre cele mai bune destinații de iarnă din Europa, cu o temperatură medie de 18 grade în ianuarie și mai mult de 100 de kilometri de coastă în mare parte nealterată. Dar insula cu 113.000 locuitori și o infrastructură mai modestă, primește mult mai puțini turiști față de Tenerife. Este recomandată în special pentru sporturile extreme, deoarece vânturile calde aproape constante dinspre Sahara oferă condiții perfecte pentru surfing.

​MADEIRA

Foto: Shutterstock

Deși ianuarie este cea mai rece lună, arhipelagul vulcanic din Atlantic, situat între Portugalia continentală și Insulele Canare, are una dintre cele mai călduroase ierni din Europa, cu o temperatură medie de 16 grade Celsius.

Deși oceanul s-a răcit, lângă plajele cu nisip auriu poți face totuși o baie scurtă.

Fără aglomerație, capitala insulei, Funchal este destinația perfectă pentru un city break relaxant. Dar Madeira oferă și frumusețe naturală: peisajele sale împădurite, muntoase sunt excelente pentru drumeții și ciclism montan.

MAROC

Foto: Unsplash

Luna ianuarie este blândă în toată țara nord-africană, cu temperaturi medii de aproximativ 16 grade Celsius.

În orașele mari din nord, cum ar fi Marrakesh, se înregistrează mai multe precipitații decât de obicei, dar este totuși departe de ploile reci și de zăpada din nord. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui loc complet lipsit de ploi, orientează-te către orașele de coastă. Savira (cunoscut anterior sub numele de Mogador) sau Agadir sunt la o distanță scurtă de Marrakech și ambele oferă o vreme mai caldă și mai uscată. În Savira, poți chiar să înoți în Oceanul Atlantic – apa este mai rece decât de obicei, dar totuși suportabilă.

THAILANDA

Foto: Shutterstock

Cel mai cald loc de pe listă (26 de grade este temperatura medie acolo) este cel care necesită cea mai lungă călătorie, dar țara din Asia de Sud-Est merită vizitată. În capitala Bangkok, așteaptă-te la o vreme senină și fără ploi în ianuarie, alături de o gastronomie de clasă mondială și o viață de noapte agitată. Pentru un loc și mai călduros, în Chiang Mai, la 700 de kilometri nord de capitală, se înregistrează temperaturi de 30 de grade Celsius. Orașul de 1,2 milioane de locuitori este considerat de mult timp una dintre cele mai bune destinații din Thailanda în ceea ce privește raportul calitate-preț.

Dar dacă preferi să te relaxezi pe plajă, poți alege oricare dintre insulele cu nisip alb ale Thailandei.

VALLETTA

Foto: Shutterstock

Fiind inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, capitala Maltei este un oraș încărcat de istorie, cu o multitudine de monumente de diverse stiluri arhitecturale înghesuite pe străzile înguste din centrul vechi. Dar, pe lângă monumentele istorice, merită vizitate și piețele extrem de interesante din Valletta - târgul în aer liber de duminică de la poarta orașului este un punct culminant. De asemenea, mărimea Maltei face din capitală baza perfectă pentru a vizita insulele vecine, cu servicii de feribot și de bărci mici care pleacă la fiecare 30-45 de minute spre Gozo și Comino, precum și excursii în jurul insulei principale.

AMI MÉG ÉRDEKELHET