De la tropice la munții elvețieni – cinci destinații de vacanță preferate de familia regală engleză

Iată locurile de odihnă preferate ale Elisabetei a II-a, prințului Charles, prințului William și prințesei Catherine.

Dacă vine vorba de călătorie, familia regală știe cu siguranță cele mai cool locuri din lume. Ei merg adesea în vacanță în Marea Britanie, dar călătoresc cu plăcere și în alte țări - și există locuri în care se întorc deseori.

THE HIGHLANDS (SCOȚIA)

Foto: Wikimedia

Elisabeta a II-a este o mare fană a Scoției, fiind atrasă în special de peisajele sălbatice, nealterate, unde se poate bucura de hobby-urile ei în aer liber, cum ar fi plimbarea pe jos sau călăria. Regina a spus în repetate rânduri reporterilor: Castelul Balmoral de-a lungul râului Dee este reședința sa preferată de vară și călătorește întotdeauna acolo dacă vrea liniște și pace. Ea se retrăgea regulat aici alături de soțul ei, Ducele Filip, care a murit vara trecută, dar și membrii mai tineri ai familiei erau bucuroși să li se alăture. Castelul în stil victorian fost cumpărat în 1852 de Regina Victoria și Prințul Albert.

Mustique

Foto: mustique-island.com

Această insulă privată din Caraibe – care face parte din insulele St. Vincent și Grenadine – a fost în anii 1970 refugiul preferat al Prințesei Margaret, iar astăzi este una dintre destinațiile preferate de vacanță ale Prințului William și Prințesei Catherine. De asemenea, părinții Prințesei Catherine pot fi văzuți deseori pe insula renumită pentru vilele sale exclusive și luxoase, deținute de Mustique Company. De la ei pot fi închiriate cele aproximativ 120 de vile de pe insulă – în plus, pot fi rezervate camere și în două hoteluri. Mustique este locul perfect pentru a ne retrage, locuitorii permanenți respectând la maximum intimitatea oaspeților aflați în vacanță. În plus, turiștii sunt așteptați de plaje cu nisip fin, moale, apă turcoaz și mâncare delicioasă.

Malta

Foto: Getty Images

Elisabeta a II-a și Ducele Filip în luna de miere la Villa Guardamangia

Regina Elisabeta a II-a și Ducele Filip au trăit între 1946 și 1952 în Malta, când Ducele de Edinburgh era staționat pe insulă ca ofițer în Marina Regală. Regina a scris în jurnalul ei despre cât de mult îi plăcea să trăiască pe insulă, pentru că doar atunci și acolo putea trăi viața „oamenilor normali”. O vizită pe insula mediteraneană este aproape obligatorie pentru fanii familiei regale, deoarece aici se găsește Villa Guardamangia, fosta casă a familiei, în prezent o atracție turistică, după ce a fost cumpărată și declarată monument istoric în 2019 de statul maltez. Castelul în stil palazzo de la periferia Vallettei a fost dăruit tânărului cuplu regal de Lord Louis Mountbatten și se presupune că Prințul Charles a fost conceput în vilă.

ALPII ELVEȚIENI

Foto: Getty Images

Charles, William și Harry în Klosters

Când vine iarna, prințesele Catherine, Beatrice și Eugenie adoră să coboare pe pârtiile de schi din Alpii elvețieni. Favoritul Prințului Charles este Klosters, unde anterior a schiat des cu Diana și copii lor, William și Harry. Ulterior William a vizitat și cu prințesa Catherine stațiunea, unde în câteva vacanțe de familie au apărut și prințesele Eugenie si Beatrice. Ramura mai tânără a familiei merge adesea și în stațiunea Verbier, pentru drumeții pe schiuri.

INSULA WIGHT

Foto: Shutterstock

Pe Insula Wight, stațiunea de litoral preferată și de Regina Victoria și Prințul Albert, este situată Osborne House, construită în 1851 de Prințul Albert pentru familia regală, după ce s-a îndrăgostit de priveliștea Munților Solent, aflați vizavi de insulă. Nu departe de aici, în East Cowes, la estuarul râului Medina, este situată stațiunea unde regina Victoria a făcut plajă departe de public și unde copiii ei au învățat să înoate. Sălile de ceremonie ale Casei Osborne și grădinile din jur sunt acum deschise publicului, dar oricine poate cumpăra bilet și la fosta plajă a familiei regale. Iar florile mici și albe Osborne Myrtle din grădini au apărut chiar și în buchetele de nuntă ale reginei, Prințesei Catherine și Meghan Markle.

AMI MÉG ÉRDEKELHET