5 destinații perfecte de vacanță în ianuarie

Putem petrece o vacanță de iarnă grozavă chiar dacă nu ne place să schiem.

Foto: Pixabay

Este adevărat că zilele sunt deja mai lungi, dar este frig și întuneric așa că, cine poate, își adună energia într-un climat mai cald până la primăvară. Dacă însă nu ne deranjează frigul și îmbrăcămintea în mai multe straturi, putem călători și spre nord.

PARCUL NAȚIONAL YELLOWSTONE – STATELE UNITE

Foto: Unsplash

Parcul național cunoscut la nivel global este întotdeauna o destinație interesantă, dar dacă nu dorim să întâlnim mulți turiști, să mergem în ianuarie – în acestă perioadă întregul loc se transformă într-un peisaj dintr-o altă lume. Animalele sunt mult mai ușor de observat în zăpadă și există șanse mai mari să întâlnim turme de zimbri rătăcite în apropiere. Aburii ce erup din gheizere sunt, de asemenea, mult mai spectaculoși în lunile reci.

Cuba

Foto: Unsplash

Aflată în inima Caraibelor, Cuba oferă o oportunitate excelentă de excursie: coastele sunt mărginite de plaje și apă turcoaz, iar câmpiile verzi sunt presărate cu munți uriași. Și să nu uităm de mașinile de epocă colorate, cluburile de salsa și veselia și dragostea de viață a locuitorilor capitalei, Havana. Temperatura în acest anotimp este extrem de plăcută, oscilând în jurul valorii de 21°C.

DELTA MEKONGULUI – VIETNAM

Foto: Shutterstock

Fluviul Mekong, care se varsă în Marea Chinei de Sud, este înconjurat de un labirint tropical dens de căi navigabile, presărat cu sate, pagode și piețe plutitoare. Începutul anului reprezintă vremea ideală pentru o vizită – este cald, uscat și însorit. Delta Mekongului poate fi accesată cu barca din orașul Ho Și Min (vechiul Saigon). O excursie de o zi costă aproximativ la fel cât o plimbare cu gondola în Veneția.

INSULELE SHETLAND – REGATUL UNIT

Foto: Shutterstock

Iată o evadare de poveste într-o regiune îndepărtată, stâncoasă, la 200 km de coasta Scoției, pe Marea Nordului. Este frig? Foarte! Va fi vreme senină? Nimic nu este garantat, dar în ultima zi de marți a lunii ianuarie (în acest an pe data de 31) se organizează un festival de care probabil niciodată nu am avut parte. Sărbătoare Up Helly Aa din Lerwick este un fel de festival al focului în care participanții se îmbrăcă în vikingi și, cu torțele pe care le poartă cu ei, dau foc unei nave vikinge uriașe drept sacrificiu pentru zeul soarelui. Mai multe festivaluri similare au loc pe insulă până la jumătatea lunii martie.

Melbourne – Australia

Foto: Pixabay

Australia este o destinație deosebit de populară atunci când la noi este iarnă, în special Melbourne, unde, bineînțeles, este o vară frumoasă în această perioadă. O mulțime de programe artistice și culturale, peisaje naturale incredibile (dune de nisip, plaje albe ca zăpada, păduri tropicale luxuriante, deșerturi sterpe), faună deosebită, excursii aventuroase, alei animate, baruri și restaurante sofisticate îi așteaptă pe turiști. Dacă suntem acolo, să nu ratăm aceste trei lucruri: cafeaua, arta stradală și promenada St Kilda Esplanade de pe plajă!

AMI MÉG ÉRDEKELHET