Oamenii trăiesc aici de mii de ani – 3 orașe antice din Europa care merită vizitate

Iată trei destinații europene cu un amestec unic de istorie și cultură modernă.

Plovdiv Bulgaria
Foto: Shutterstock


Argos, Grecia

Argos, Grecia Orașul grecesc este cel mai vechi de pe listă, fiind întemeiat în jurul anului 5000 î.Hr.

Situat în peninsula Peloponez, Argos are un număr mare de clădiri monumentale, inclusiv teatrul antic și acropola antică Larisa, care pot fi vizitate și astăzi. La o oră și jumătate de mers cu mașina de Atena, Argos este un sit arhitectural fascinant, dar și un producător important de vin, ale cărui sortimente merită savurate, dacă ajungi acolo.

Foto: Getty Images

Cádiz, Spania

Cadiz a fost fondat de fenicieni în jurul anului 1100 î.Hr.

Orașul-port înconjurat de ziduri a fost numit inițial Gadir (care înseamnă zonă închisă). Una dintre principalele sale atracții este Catedrala Nouă din Cadiz (Catedral Nueva), finalizată în secolul al XIX-lea, cu un turn deschis publicului și care oferă o priveliște splendidă asupra întregului oraș. Și, bineînțeles, nu trebuie uitate plajele excelente și bucătăria unică a regiunii, care se bazează în mare parte pe preparate din pește.

Foto: Getty Images

Plovdiv, Bulgaria 

Al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, Plovdiv a este locuit aproximativ de 4.000 de ani, din era civilizației miceniană, conform descoperirilor arheologice. Ca și celelalte orașe de pe listă, Plovdiv (numele antic: Philippopolis) a făcut parte la un moment dat din Imperiul Roman, motiv pentru care centrul istoric conține mai multe amfiteatre antice și ruine de biserici, precum și cea mai bine conservată arenă antică din întreaga regiune balcanică. Importanța localității se reflectă și în faptul că în 2019 a fost Capitala Europeană a Culturii.

Foto: Getty Images

AMI MÉG ÉRDEKELHET