Orașele iberice domină destinațiile din 2024 pentru îndrăgostiți

Veneția abia a ajuns în Top 10.

Cuplu în Veneția
Foto: Shutterstock


Compania britanică de asigurări de călătorie Paying Too Mucha analizat care sunt destinațiile europene potrivite pentru o escapadă romantică mai ieftină pentru călătorii britanici. Aceștia și-au bazat lista pe criterii precum o masă cu trei feluri de mâncare sau prețul mediu al unei zile de cazare.

1. Sevilla

Foto: Shutterstock

Orașul din Andaluzia a devenit regele weekendurilor romantice, o cină cu trei feluri de mâncare costând aproximativ 42 de euro. Iar oferta este bogată, cu o gamă întreagă de restaurante tradiționale spaniole. Parcurile verzi și luxuriante din Sevilla, arhitectura maură și gotică, băile arabe și nopțile de flamenco sunt doar câteva dintre multele variante de a întregi atmosfera romantică.

2. Istanbul

Foto: Shutterstock

Prețul mediu al cazării pentru o noapte este de aproximativ 47 de euro în metropola turcească ce leagă continentele. Casele de ceai tradiționale turcești sunt locurile ideale pentru o întâlnire, dar cuplurile ar trebui să încerce, de asemenea, o baie turcească clasică sau să se plimbe de-a lungul Bosforului pentru a vedea apusul.

Dacă nu dorești să te culci prea devreme, viața de noapte din Istanbul este suficient de captivantă.

3. Porto

Foto: Shutterstock

Al doilea cel mai mare oraș din Portugalia, conform sondajului, este a treia cea mai ieftină destinație, chiar și cu adăugarea unei excursii cu barca. Pe malul râului Duoro, o cină cu trei feluri de mâncare pentru două persoane poate costa sub 40 de euro. Sau puteți face un tur alvinului pentru a descoperi vinurile de renume mondial din Porto.

Top 10 cele mai romantice destinații din Europa

  1. Sevilla (Spania)
  2. Istanbul (Turcia)
  3. Porto (Portugalia)
  4. Budapesta (Ungaria)
  5. Madrid (Spania)
  6. Lisabona (Portugalia)
  7. Praga (Republica Cehă)
  8. Ljubljana (Slovenia)
  9. Barcelona (Spania)
  10. Veneția (Italia)
AMI MÉG ÉRDEKELHET