4 destinații sigure, dacă vrei să-ți petreci anii de pensie în străinătate

Nu te vei plânge nici măcar de vreme.

Foto: Shutterstock

Mulți oameni plănuiesc să își petreacă perioada de pensionare în străinătate, în condiții naturale și climatice plăcute. O firmă de consultanță specializată, Live And Invest Overseas, întocmește anual o listă cu cele mai bune locuri în care să te retragi la pensie, pe baza unor factori precum calitatea serviciilor medicale locale, fiscalitatea, locuințele și obținerea permiselor de ședere. Dar, pe lângă statistici, ei iau în considerare și experiențele personale ale localnicilor și călătorilor.


​BRAGA (PORTUGALIA)

Foto: Pixabay

Braga, situată în nordul țării, la nord de Porto, este cunoscută și sub numele de "Roma portugheză".

Cu o populație de 180.000 de locuitori, a fost un centru important al creștinismului, după cum o dovedesc cele aproape 300 de biserici și catedrale. Nu este o coincidență faptul că proverbul portughez "Lisabona se distrează, Porto muncește, Coimbra studiază și Braga se roagă". Dar, în ciuda semnificației sale istorice, Braga este încă foarte vie în epoca modernă, fără ca nimic să fie prea departe. Mai multe puncte de belvedere au fost construite pe dealurile mai înalte din jurul orașului, iar în mod regulat există grupuri de drumeții în Parcul Național Peneda-Geres.

​CHITRÉ (PANAMA)

Foto: Wikimedia

Cu o politică foarte favorabilă în materie de acordare a vizelor de ședere, inclusiv beneficii speciale pentru persoanele în vârstă, Panama este, implicit, una dintre cele mai potrivite țări pentru pensionari. Situat într-o parte mai liniștită a Peninsulei Azuero, Chitré nu este un oraș de coastă, dar geografia țării înseamnă că litoralul este aproape oriunde. Chitré este atât rural, cât și urban. Primul se datorează prezenței puternice a culturii și tradițiilor panameze și a unui spirit comunitar puternic, în timp ce caracterul urban este asigurat de numărul mare de magazine, bănci, cafenele și alte locuri de întâlnire.

Creta (Grecia)

Foto: Shutterstock

Fiind cea mai mare dintre insulele grecești și având un mediu mediteranean, Creta este, de asemenea, locul perfect pentru o vacanță, chiar și pentru mai mulți ani. Pe lângă plajele binecunoscute, munții insulei, care au o înălțime de peste 2.000 de metri, oferă ocazii de drumeții și chiar schi, iar pentru fanii culturii antice, Creta este o comoară de situri istorice, precum Hania și Knossos.

VALENCIA (SPANIA)

Foto: Shutterstock

Cu o infrastructură și un transport public excelent, Valencia este un paradis pentru cei care iubesc viața urbană. Arhitectura orașului situat pe coasta mediteraneană este atât modernă, cât și tradițională, și are numeroase spații verzi. Opțiunile de petrecere a timpului liber sunt nenumărate, indiferent dacă dorești să te bucuri de activități culturale, de plaje sau delicii gastronomice.

AMI MÉG ÉRDEKELHET