Vajon miért szerette Diana hercegnő ezt a mallorcai falut?

Mallorca hegycsúcsai között bújik meg Deià, amelyet egykor Diana hercegné is előszeretettel látogatott. A királyi család tagjain kívül megfordult itt David Bowie, valamint a The Beatles és a The Rolling Stones is.

Fotó: Pixabay

A mallorcai Deià a visszafogott, ízléses gazdagságáról híres, a falu a lakossága mindössze 620 fő, mégis csordultig van kulturális emlékekkel, értékekkel. A kisvárost apró dizájner üzletek, extravagáns villák és egyedi teraszok teszik még érdekesebbé. Ismerd meg Diana hercegné kedvenc hotelét, amely szintén itt található!


Fotó: La Residencia

Deià egyik leghíresebb szállodája a La Residencia, ahol annak idején a brit királyi család is előszeretettel töltötte a nyári szabadságát. Diana a legszebb és legjobb panorámával rendelkező elnöki lakosztályban szállt meg. Az étterem pálmafákkal körülvett teraszán a pincérek még most is felhívják a vendégek figyelmét egy mozaikkal díszített asztalra, ami a néhai hercegnének fenntartott hely volt.

Ha leülsz oda, rögtön érteni fogod, miért ez az asztal volt Diana kedvence!

Erről a pontról rálátni a buja zöld hegyoldalra, valamint a terrakotta épületekre, amelyeket gyönyörű, helyi manufaktúrákban gyártott csempék díszítenek.

Fotó: Ca's Patró March

Ahogy kilépünk a szállodából, már ott is a város bevásárlóutcája, a Carrer Archiduque Luís Salvador, ahol apró lakberendezési és divatüzletek, manufaktúrák várják a betérőket. Ne hagyd ki a Studio Isla, az Icks Deià és a Laurel Deià boltokat! Ha pedig különleges éttermet szeretnél, akkor foglalj asztalt a Ca's Patró March-ban. Az öböl fölötti sziklába épült hatalmas teraszról nem mindennapi látvány tárul eléd. Az étterem klasszikus spanyol fogásokat, friss, tengeri finomságokat, tapasokat és remek borokat kínál.

Fotógaléria

Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


AMI MÉG ÉRDEKELHET