Íme, hogyan növi ki rossz hírnevét Kolumbia és miért érdemes digitális nomádnak lenni itt!

Kolumbia lehetővé teszi a külföldiek számára, hogy 24 hónapig távmunka mellett az országban éljenek.

Fotó: Shutterstock

Mit szólnál, ha 2 évig digitális nomádként élhetnél a világ egyik legszebb országában, és közben viszonylag olcsón bejárhatnád azt? A Digital Nomad Visa nemcsak a munkavállalást teszi lehetővé, de olyan ideiglenes személyi igazolványt is kaphatunk, amellyel bankszámlát nyithatunk és saját vállalkozást indíthatunk.

Kolumbia évtizedek óta dolgozik azon, hogy javítson az országról kialakult negatív képen, hiszen a rossz közbiztonság miatt igen sokan korábban sokan elkerülték az amúgy sokszínű és vonzó országot. A digitális vízum mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy Kolumbia olcsó ország, a lakhatás a dél-amerikai fővárosok közül Bogotában ez egyik legolcsóbb (kb. 4000 euróért tudunk garzont bérelni egy évre), ezen kívül Bogota, Medellín, Cartagena és Cali városában is rengeteg coworking iroda nyílt.

Fotó: Shutterstock

Ráadásul Kolumbia megelőzi a régió többi országát az internethálózat minősége és a számítógépek száma tekintetében.

A Data Reportal szerint Kolumbiában jelenleg 75,7%-os az internetes lefedettség.

Emellett az ország természeti adottságai is kiemelkedőek, változatos tájak, klíma, állat- és növényvilág vár arra, hogy a turisták felfedezzék maguknak. Éppen ezért 45 ezer digitális nomád érkezésével számolnak a közeljövőben, és valószínűleg ez a szám csak nőni fog majd, ahogy a jó lehetőségnek híre megy.

​A jelentkezés feltételei

  • A vízumkérelem Kolumbia romániai konzuli szolgálatánál vagy online is kitölthető.
  • Legalább további hat hónapig érvényes útlevél, amiben van még üres hely a vízumpecsétnek.
  • Színes, de fehér hátterű 3x4 centis igazolványképre.
  • Munkáltató igazolás (angol vagy spanyol nyelven), amellyel igazolod, hogy egy cégnek dolgozol vagy szolgáltatást nyújtasz távmunkában.
  • Munkaszerződés csatolása.
  • Egyéni vállalkozóknak szerződéssel kell igazolni, hogy kiknek dolgozik, valamint egy motivációs levelet (projekt-tervvel) is írni kell, ha új vállalkozáson dolgozol, ami várhatóan kintléted alatt, távmunkában indul majd be.
  • Az utolsó három hónap bérkimutatása, amivel igazolod, hogy van rendszeres bevételed (havi minimum 600 eurónak megfelelő összeg).
  • Egészségbiztosítás arra az időre, amíg az országban tartózkodsz.
AMI MÉG ÉRDEKELHET