Milyen lehet egy álomjármű a digitális nomádoknak? Az Alpine megmutatja!

Az Alpine világszerte az autós hangrendszereiről ismert, a németországi CMP lakóautó-expón azonban egészen mással rukkolt elő.

Alpine Cross Cabin Concept
Fotó: Alpine


Foto: Alpine

Az Alpine Cross Cabin tanulmány a digitális nomádok számára átalakított Ford Transit furgon.

A tervezést kutatás előzte meg, az Alpine szakemberei távmunkát végzőket kérdeztek meg arról, milyen is lenne számukra az ideális autó. Mint kiderült, olyan négykerekűre vágynak, amelyet egyaránt használhatnak munkaállomásként és szabadidős kempingjárműként. A Cross Cabin tanulmány japán stílusú funkcionalista dizájnba öltöztetve kínálja mindezt.

Fotó: Alpine

A bambuszelemek letisztult megjelenést kölcsönöznek a belső térnek, miközben polcokat, rakodórekeszeket, valamint fény- és hangrendszereket takarnak. Minden beépített funkció könnyen hozzáférhető, ha pedig már nincs szükség rá, ugyanolyan gyorsan el is rejthető: a padlóba süllyeszthető asztal például behajtható és forgatható, így étkező- és munkaasztalként is funkcionál.

Fotó: Alpine

A laptopunkat 32 colos monitorhoz csatlakoztathatjuk, a gyors internetről pedig külső antennával kiegészített LTE router gondoskodik. A napelemeknek köszönhetően pedig akár három napig is ellehetünk a közművektől távol.

További fotók

Fotó: Alpine


Fotó: Alpine


Fotó: Alpine


AMI MÉG ÉRDEKELHET