DIN NOU LA DRUM: SFATURI UTILE

Anul acesta răbdarea va fi tovăraşul nostru de drum de nădejde.

Foto: Unsplash

După greutățile de la început, mulți dintre noi consideră că adaptarea la noile condiții de conviețuire socială în situația pandemică a adus și aspecte pozitive în viață. Ori, dacă am putut face asta în cotidian, de ce să nu se întâmple și când suntem în vacanță?

Reducerea dorinței de a călători în străinătate din cauza restricțiilor este o reacție firească umană, dar a venit timpul să descoperim cele mai frumoase locuri turistice din țară. Recomandări utile ce merită să fie respectate când pornim la drum.

1. RĂBDARE, RĂBDARE, RĂBDARE

Să acceptăm că nu toată lumea se raportează la fel la aceeași situație. Sunt persoane care se tem mai tare de răspândirea virusului și sunt alții care rezolvă totul printr-o simplă ridicare din umeri. Să nu râdem pe seama nimănui dacă folosește echipament de protecție ori menține distanța față de alții pentru a se autoproteja.

2. INFORMARE AMĂNUNŢITĂ

Fotó: 123rf.com

O dată ce am ales destinația, este bine să verificăm locația (hotel, pensiune, camping) cu privire la regulile interioare, pentru a nu fi surprinși la fața locului. Respectarea regulilor și atenția la detalii nu sunt elemente de lux, ci norme umane de bază.

3. PĂSTRAREA INTIMITĂŢII

Doar pentru că au redeschis restaurantele, nu înseamnă că trebuie să vă petreceți fiecare seară printre străini pentru cină. Trendul de a petrece serile în sânul familiei poate să rămână valabil – dacă vi se pare prea mult, gândiți-vă doar ce lux părea să fie o simplă ieșire din apartament cu doar câteva luni în urmă.

4. Contactless

Este timpul să uitați de portofel când vă aflați la piscină, întrucât majoritatea locurilor preferă plata contactless. Asta înseamnă că, în această vară, va trebui să mergeți personal să folosiți cardul pentru toate cele zece înghețate pe zi pe care le dorește copilul!

5. EVITAREA LUCRURILOR DE ÎNCHIRIAT

Foto: Unsplash

Toate acele dispozitive, aparate ori ustensile pe care de obicei le închiriați când vă pregătiți pentru vacanța de vară, acum merită să fie cumpărate. Desigur nu ne referim la scuter de apă, dar dacă aveți placă de surf ori SUP, de exemplu, merită să le luați cu voi în excursie. Gândiți-vă doar câte persoane ating de exemplu ghidonul unui scuter de închiriat într-o singură zi!

6. ÎN TRENDURI

În acest an accentul nu va cădea pe dimensiunile bikiniului, ci mai degrabă pe produsele de bază precum masca de față și soluția dezinfectantă. Este bine să aveți cel puțin 2 măști – de preferat să poată fi spălate –, iar în locul produselor de igienă obișnuite să le alegeți pe cele cu efect dezinfectant, astfel rezolvați două probleme printr-o singură acțiune.

AMI MÉG ÉRDEKELHET