Un cuplu a trăit în Disneyland timp de 16 ani fără să fie observat de vizitatori

Owen și Dolly Pope aveau să devină unii dintre primii angajați care s-au pensionat de la Disneyland în 1971.

Foto: Unsplash


Să locuiești la Disneyland poate părea un vis pentru unii dintre pasionații de universul Disney, dar, din păcate, pe lângă faptul că ar fi destul de scump, este și imposibil. Cu toate acestea, în trecut, un cuplu a locuit în incinta Disneyland timp de 16 ani.

În 1950, în Anaheim, California, Walt Disney lucra la ceea ce avea să devină unul dintre cele mai mari proiecte ale sale, deschiderea primului parc tematic Disneyland. Așa cum era de așteptat, Disney s-a înconjurat de o echipă de angajați capabili să se asigure că totul decurge conform planului, iar unul dintre ei a asistat la un spectacol de cai susținut de Owen și Dolly Pope. Întrucât a fost impresionat de măiestria lor, i-a sugerat lui Disney să meargă să vadă spectacolul din Los Angeles cu ochii lui.

Foto: Disney

Disney dorea să integreze în parcul tematic ponei mici, alte animale, și tot ceea ce venea cu ele. Cuplul a acceptat oferta acestuia și s-a mutat în studioul Walt Disney din Burbank în 1951, pentru a pregăti totul pentru animale și a avea grijă de ele. Pe măsură ce se apropia deschiderea parcului, cuplul a fost rugat să se mute efectiv în incinta Disneyland ca să fie și mai aproape de ponei. Ei au putut alege o casă Disney prefabricată la alegere și, în cele din urmă, au optat pentru o locuință de 176 de metri pătrați, cunoscută sub numele de Witherill Bungalow, în care s-au mutat cu trei zile înainte de deschiderea parcului.

Foto: Pixabay

Era situată chiar în spatele fermei de ponei și, chiar dacă au locuit acolo până în 1971, când s-au mutat în Florida, niciun vizitator nu a observat lipsa lor, cum nici înainte, nimeni nu a remarcat vreodată că locuiau în casă. În prezent, ferma de ponei nu mai există, iar casa familiei Pope se află în zona culiselor, fiind folosită doar pentru evenimente. Owen și Dolly Pope aveau să devină unii dintre primii angajați care s-au pensionat de la Disneyland în 1971.

AMI MÉG ÉRDEKELHET