Cei mai populari DJ în cele mai frumoase locuri din lume

Acesta ar putea fi chiar și motto-ul companiei franceze Cercle Music, care și-a precedat epoca din mai multe puncte de vedere.

Foto: YouTube

Ben Böhmer într-un balon cu aer cald deasupra Cappadociei din Turcia, Sébastien Léger la piramidele din Giza, Lee Burridge pe insula Bali, Fatboy Slim în observatorul rotativ din Brighton, Carl Cox la Castelul Chambord – DJ-seturile înregistrate live de Cercle Music ne satisfac în același timp dorința de distracție și pe cea de a călători.

Nu apăruse încă nici cel mai mic semn al pandemiei care ne-a schimbat întregul mod de viață, implicit și obiceiurile de călătorie, când în 2019 compania franceză Cercle Music a câștigat în categoria inovațiilor tehnice prestigiosul premiu DJ Awards „pentru DJ-set-urile live transmise din locuri spectaculoase ale lumii". De atunci, majoritatea experiențelor noastre legate de călătorie și muzică electronică au trecut în lumea virtuală, iar impozantele clipuri realizate de Cercle Music, fondată cu numai patru ani în urmă, au câștigat astfel o popularitate și mai mare.

Student la Sorbona pariziană, Derek Barbolla și-a petrecut timpul realizând filme de amatori despre prietenii săi DJ. După un timp, din cauza reclamațiilor venite de la vecini, n-a mai fost posibilă prezentarea seturilor între patru pereți, așa că au început să caute locații exterioare captivante, de la peșteri până la vapoarele de pe Sena. În scurt timp, noi oameni s-au alăturat proiectului, și s-a creat inițiativa Cercle Music, care a debutat oficial cu spectacolul lui DJ Møme la nivelul inferior al Turnului Eiffel. Succesul petrecerii a pornit afacerea: deși locațiile principale au rămas în continuare diferitele minuni naturale și arhitecturale ale Franței, în câțiva ani au călătorit prin întreaga lume, din Tahiti până în Norvegia, din Bolivia până în India, de la Erevan până la Singapore.

Dintre numeroasele clipuri spectaculoase, două sunt legate de România: OXIA a avut anul trecut o apariție la Castelul Peleş din Sinaia, iar BOg și-a prezentat setul în impozantul palat care găzduiește ambasada României în Paris.

Cel mai popular video de până acum:

www.youtube.com

Boris Brejcha @ Château de Fontainebleau, France for Cercle

Poate cea mai frumoasă locaţie de până acum:

www.youtube.com

Nicola Cruz live at Iguazú Falls in Argentina for Cercle

Cu siguranţă cea mai surprinzătoare locaţie:

www.youtube.com

HVOB live at Copa del Sol in Careyes, Mexico for Cercle
AMI MÉG ÉRDEKELHET