Poze aeriene incredibile la Drone Photo Awards 2022

Organizat pentru a cincea oară, Drone Photo Awards a devenit rapid una dintre cele mai spectaculoase competiții de fotografie aeriană din lume.

Foto: Satti Mohammed/Drone Photo Awards

Drone Photo Awards este cea mai importantă competiție la nivel mondial pentru fotografia aeriană. Proiectul celor de la Siena Awards are la origini ideea de a compara acest gen fotografic relativ nou cu fotografia tradițională.

Foto: Armand Sarlangue

Big Bang

Competiția Drone Photo Awards este deschisă fotografiilor și videoclipurilor aeriene, realizate nu doar cu ajutorul dronelor dar și al aeronavelor, elicopterelor, baloanelor cu aer cald, rachetelor, zmeielor și parașutelor.

Câștigătorii diferitelor categorii – inclusiv urban, natură, animale sălbatice și abstract – acoperă o gamă impresionantă de stiluri foto aeriene. Câștigătorul absolut și-a meritat premiul: intitulată „Big Bang”, poza uimitoare a francezului Armand Sarlangue a fost făcută în septembrie 2021, când a erupt vulcanul Fagradalsfjall din Islanda.

Foto: Saurabh Sirohiya

Cele mai importante fotografii ale concursului din acest an ilustrează într-adevăr modul remarcabil în care arta fotografiei a evoluat cu ajutorul dronelor. Dacă acum câțiva ani fiecare imagine a fost o simplă poză „luată de sus”, acum fotografii de drone deja experimentează cu diferite linii de orizont și profită de posibilitățile unice ale dispozitivului foto.

Foto: Anindita Roy

Fotografiile profită de modul mai natural în care dronele pot aborda animalele în habitaclul lor față de tehnologia convențională de fotografie. În același timp, uimitoarea privire a lui Satti Mohammed asupra unei furtuni masive de nisip peste un oraș african antic arată spectaculos – și asta ne arată cum vehiculele aeriene fără pilot pot ajunge în poziții de altfel prea periculoase pentru oameni.

Toate fotografiile câștigătoare vor fi expuse în noiembrie la Siena (Italia) în cadrul prestigiosului Siena Awards Festival, una dintre cele mai mari ceremonii internaționale dedicate fotografiei.

Galerie foto

Foto: Mehdi Mohebipour


Foto: David Rouge


Foto: Serhiy Vovk


Foto: Krzysztof Krawczyk


Foto: Daniel Koszela


AMI MÉG ÉRDEKELHET