Alte minunate rute europene de pelerinaj, în afară de El Camino

Foto: Shutterstock

Încă o vară extrem de caldă este prognozată pentru întreaga Europă, ceea ce nu creează condițiile ideale pentru un pelerinaj de câteva sute de kilometri. Cu toate acestea, este o idee bună să începi din timp să îți planifici drumețiile de la sfârșitul verii și din toamnă, iar dacă ai parcurs deja El Camino, vei găsi rute similare în alte părți ale continentului. Noi ți-am selectat câteva dintre ele.

​CAMINO MOZÁRABE (SPANIA)

Dacă vrei să rămâi în Spania, Camino Mozárabe, care urmează rutele străvechi ale creștinilor, este o opțiune bună: pornind din mai multe puncte diferite din Andaluzia, traseele converg în orașul Mérida. Majoritatea participanților pornesc din Jaén, Málaga sau Almería. Unele dintre cele mai vechi secțiuni urmează drumurile romane, oferind o perspectivă nu numai asupra istoriei spaniole, ci și asupra istoriei antice.

Foto: Shutterstock

Calea Lyciană (Turcia)

Acest traseu de pelerinaj de 510 kilometri din sudul Turciei trece de-a lungul unor coaste stâncoase, plaje frumoase și vestigii ale civilizațiilor antice. Deși există facilități de cazare în zonă, merită să îți iei un cort pe Calea Lyciană, deoarece este posibil să ai nevoie de el pe mai multe porțiuni.

Pelerinaj pe urmele Sfântului Olav (Norvegia)

Vechea rută de pelerinaj din Norvegia îi poartă pe excursioniști prin peisaje uluitoare. Pornind din Oslo, există șapte trasee diferite din care se poate alege, toate ducând la Catedrala Nidaros din Trondheim, locul de înmormântare al Sfântului Olav. Norvegienii o numesc Calea Regilor, deoarece, potrivit surselor istorice, toți regii țării au parcurs odată acest traseu. Drumeția se face cel mai bine vara, evitând vremea mult mai rece de toamnă din Scandinavia.

Foto: Shutterstock

Via Francigena (Elveția și Italia)

Bazată tot pe un traseu antic, Via Francigena are o lungime de peste 1.000 de kilometri și este unul dintre cele mai vechi trasee de pelerinaj din Europa. Majoritatea oamenilor pornesc de la Pasul Sfânta Bernadette din Elveția, cu Roma ca punct final al călătoriei, dar traseul complet începe de la Canterbury în Anglia și durează aproximativ 90 de zile.

AMI MÉG ÉRDEKELHET