Program tentant: popasuri cu schnaps pentru drumeți!

În Pădurea Neagră din Germania, „fântânile de schnaps” stau la dispoziția drumeților însetați.

Foto: Renchtal Tourismus

Schnapsul, băutura națională a germanilor și austriecilor, este o băutură spirtoasă asemănătoare pălincii, în care nu se pun doar fructe, ci se amestecă și cu soluții de ierburi medicinale – așa că gustul diferă puțin de cel al pălincii, dar este la fel de puternic. Cu alte cuvinte, nu este cel mai potrivit în timpul unei drumeții obositoare. Cu toate acestea, în Pădurea Neagră din Germania excursioniștii sunt așteptați de stații de schnaps.

Foto: Renchtal Tourismus

A doua jumătate a traseului de drumeție Oberkircher Brennersteig, de 14 kilometri, care trece prin Pădurea Neagră, poate fi făcută chiar și puțin amețit dacă profităm de ocazie și gustăm rachiul gratuit oferit pe drum: „fântânile cu schnaps” stau îndemâna drumeților însetați pe munte.

Pe traseu, shoturile sunt răcite în căzi cu apă rece și oferite în sticle mici.

Lângă acestea au fost amplasate cutii de onoare, precum și tăvi separate pentru paharele încă curate, respectiv cele folosite. Pe traseu, drumeții se plimbă prin livezi, podgorii și ferme, ajungând și la distilerii (denumite local Brennerei), așa că pare potrivit cumva ca unde se prepară tăria, aceasta să fie oferită trecătorilor. Este într-adevăr un program tentant – traseul de drumeții Oberkircher Brennersteig poate fi parcurs în jur de 4 ore, dar dacă ne oprim să bem, poate dura chiar și o zi întreagă...


AMI MÉG ÉRDEKELHET