Spectaculoase și riscante: cele mai periculoase drumuri pe timp de iarnă din lume

Firma Stress Free Car Rental a întocmit o listă de drumuri ideale pentru o călătorie cu mașina, datorită peisajelor spectaculoase, dar care sunt renumite pentru că sunt periculoase.

Foto: Shutterstock


​SNAKE PASS (Marea Britanie)

Snake Pass, în Munții Pennine, între Sheffield și Manchester, este una dintre cele mai periculoase porțiuni de drum din Anglia, cu zeci de accidente în fiecare an. Drumul sinuos este supus ploilor și frigului și este adesea închis.

Foto: Instagram

TRECĂTOAREA ZOJI LA (INDIA)

Cea mai periculoasă șosea de munte din India, situată în regiunea Ladakh, în vestul Himalayei. Tronsonul de 443 de kilometri, foarte circulat, face legătura între orașul Srinagar, o metropolă de milioane de locuitori, și Leh. Rafalele de vânt și căderile abundente de zăpadă fac pasul aproape impracticabil în timpul iernii. Potrivit cazurilor raportate, cel puțin 11 persoane mor anual în pasul Zoji La, dar numărul este probabil mult mai mare.

Foto: Getty Images

AUTOSTRADA COQUIHALLA (CANADA)

Autostrada de 186 de kilometri din vestul provinciei canadiene British Columbia este una dintre cele mai periculoase din America de Nord. Șoseaua, care șerpuiește printre dealuri și este dificil de negociat cu o serie de pante și urcări, poate fi alunecoasă iarna din cauza gheții, iar accidentele mortale se pot număra cu sutele. Accidentele duc adesea la închiderea prelungită a drumurilor, ceea ce înseamnă că automobiliștii sunt adesea obligați să își petreacă noaptea în vehiculele lor.

Foto: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET