Mai mult decât o stațiune de lux pe plajă – top 5 lucruri de făcut în Dubai

În condițiile în care numărul turiștilor care ajung în Dubai crește în fiecare an, îți arătăm care sunt activitățile speciale pe care trebuie să le încerci!

Dubai desert balon

Foto: Facebook

Ce poți să faci pentru a petrece timpul într-un oraș din deșert, unde o multitudine de zgârie-nori cu aer condiționat se ridică alături de hoteluri și centre comerciale construite pe insule artificiale? Deși mulți oameni călătoresc în Dubai doar pentru marea mereu caldă sau pentru cumpărături, metropola încearcă în permanență să îi uimească pe turiști cu ceva nou.

Tur cu balonul cu aer cald 

Foto: Shutterstock

Nici un safari clasic nu este un program rău, dar dacă dorești un mod diferit de a vedea vastul deșert în care acest oraș imens a crescut în ultimele decenii, optează pentru un tur cu balonul cu aer cald. Tururile pleacă înainte de răsăritul soarelui, atât pentru că temperatura este încă suportabilă, cât și pentru că vei avea parte de o experiență de neuitat atunci când soarele răsare în spatele orașului și razele sale strălucesc pe zgârie-nori. Baloanele cu aer cald plutesc deasupra Dubaiului la o altitudine de 1.200 de metri, oferindu-ți o priveliște de ansamblu asupra tuturor reperelor celebre.

Burj Khalifa

Fotó: skyviewsdubai.com

Burj Khalifa nu numai că este cel mai înalt zgârie-nori din lume și unul dintre reperele orașului, dar pe puntea sa de observație se află și una dintre cele mai interesante atracții din Dubai, Sky Views Observatory. Panorama extraordinară nu este totul: te poți plimba pe un pod de sticlă de 85 de metri, sau poți să te dai cu toboganul de sticlă Glass Sky Slide de la etajul 53 la etajul 52. În plus, cei mai aventuroși pot încerca Edge Walk: poți să te plimbi pe marginea clădirii (asigurat de curele, bineînțeles) la o înălțime de 220 de metri.

Piscină specială pentru scufundări 

www.youtube.com

Deep Dive Dubai - The World's Deepest Pool

Deep Dive Dubai este cea mai adâncă piscină din lume, unde poți încerca și tu, dacă îți place să te scufunzi. Cel mai adânc punct al piscinei este de 60 de metri și nu este doar pentru scafandrii profesioniști, deoarece există un „oraș subacvatic” în piscină. De asemenea, poți trage la coș, juca șah sau chiar biliard în timp ce te scufunzi - de fapt, e un mare parc de distracții subacvatic.

Pădure tropicală artificială 

www.youtube.com

Explore at The Green Planet Dubai

În ciuda faptului că se află în deșert, Dubai are o pârtie de schi într-un mall, o grădină de flori interioară și o pădure tropicală. Green Planet Dubai este o oază verde artificială cu 3.000 de animale și plante: pădurea verticală este împărțită în diferite niveluri, unde poți vedea păsări exotice, reptile, insecte și mamifere mici, cum ar fi leneșii.

Un tărâm al imaginației 

www.youtube.com

AYA Universe - Immerse Yourself In Beauty

AYA Universe este un centru de divertisment în Wafi Mall, unde te poți relaxa atunci când te-ai săturat de agitația din mall. AYA dispune de 12 camere tematice, fiecare dintre ele te duce într-o altă parte al imaginației; una te transportă în spațiul cosmic, alta prezintă cascade speciale. "Călătorii" se joacă, plutesc în derivă cu lumini, sunete și imagini onirice, în timp ce privesc cerul plin de stele sau se plimbă prin grădini strălucitoare și traversează râuri care se întind la infinit.

AMI MÉG ÉRDEKELHET