Aeroporturile convenționale sunt parte a trecutului! Thailanda va construi un Oraș al Aviației!

Guvernul thailandez va investi 8,8 miliarde USD pentru a transforma vechiul aeroportul U-Tapao în Eastern Aviation City (Orașul Aviației din Est).

Ilustrație: One Works

Construcția megastructurii va începe în prima parte a anului, proiectul generând 15.600 de locuri de muncă în primii cinci ani și va consolida industria aviației din Thailanda. Acoperind aproximativ 1.040 de hectare în zona industrială din estul țării, noul hub de transport își propune să atragă mai mulți turiști în arhipelagul tropical.

Ilustrație: One Works

Noul terminal internațional va fi legat de Don Muang, un aeroport pentru zboruri low-cost și Suvarnabhumi, principalul aeroport din Thailanda. În plus, Orașul Aviației va include o zonă de comerț liber pentru mărfuri, un centru de instruire a piloților și un centru de întreținere a aeronavelor.

Odată cu extinderea, Eastern Aviation City ar putea primi în jur de 60-75 milioane de pasageri pe an.

Ilustrație: One Works

Compania One Works a fost numită proiectant principal pentru proiect. Firma internațională de arhitectură și consultanță speră să crească confortul călătorilor, în timp ce prezintă și cultura thailandeză vibrantă, colorată. Exteriorul clădirii terminalului de pasageri a fost inspirat de tradiționalele yor (plasele de pescuit) din orașele de coastă din apropiere. Interiorul luminos, aerisit va dispune de pavilioane panoramice mari și o mulțime de verdeață.

Ilustrație: One Works

Terminalul va fi, de asemenea, dotat cu o serie de locuri de luat masa care evocă spiritul piețelor de stradă thailandeze. De asemenea, în clădire va fi amenajată și o zonă shopping Smart Eco Hub și un centru cultural care vor oferi divertisment pentru toți călătorii. În esență, va fi un loc în care pasagerii vor putea să ia masa și să se relaxeze înainte, în timpul sau după călătorie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET