Se poate admira o eclipsă solară totală de pe o croazieră din Oceanul Indian

O călătorie inedită, ce va urmări în timp real un eveniment celest major în timp ce navigați prin Oceanul Indian.

Eclipsa solară totală din aprilie 2023 va fi vizibilă cel mai bine între Australia de Vest și Asia de Sud-Est. Dacă vă întrebați care este cea mai bună modalitate de a asista la acest fenomen cosmic, răspunsul e simplu: la bordul croazierei de 16 zile a companiilor Ponant și Smithsonian Journeys. Traseul acestei croaziere de lux a fost adaptat special pentru acest spectacol astronomic și va duce clienții în zona perfectă pentru a admira evenimentul rar din locația ideală - Oceanul Indian.


Ilustrație: Smithsonian Journeys

Croaziera va avea loc în perioada 9-24 aprilie, iar prețurile încep de la 20.000 USD. Călătoria începe în Bali, de unde oaspeții vor naviga până în Parcul Național Komodo. Aici, aceștia vor avea ocazia să înoate, dar și să vadă cea mai mare șopârlă din lume în habitatul său natural. Următoarea oprire a călătoriei este Timorul de Est, unde vor putea să se scufunde în recifurile de corali.

Foto: Smithsonian Journeys

Parcul Național Komodo

Cea de-a doua etapă a călătoriei începe în regiunea Kimberley din Australia, una dintre cele mai vechi, mai mari și mai virgine peisaje. Reperele includ vizionarea vieții sălbatice, drumeții, baie într-un izvor cu apă termală și aventuri pe râul King George. Zilele 11 și 12 vor fi petrecute pe mare, permițând navei să se poziționeze direct pe calea eclipsei.

Foto: Smithsonian Journeys

Evenimentul reprezintă una dintre cele cinci eclipse totale care vor avea loc în acest deceniu în întreaga lume. Este, de asemenea, ceea ce este cunoscut ca fiind o eclipsă hibridă, adică în anumite locații se vor vedea eclipse parțiale, iar în altele totale – cei de la bord vor fi martori la o eclipsă totală. Un astrofizician și istoric solar se vor alătura, de asemenea, călătoriei pentru a oferi informații despre fenomen.

AMI MÉG ÉRDEKELHET