„Eco-cuiburi”: cabine de observare spectaculoase și sustenabile

Cabinele de observare de tip „eco-cuiburi" sunt realizate din materiale reciclate și imită tehnicile de construcție folosite de păsări atunci când își construiesc cuiburile.

Foto: T&V


Foto: Ain Dubai

Arhitecții de la firma londoneză T&V cred în misiunea industriei designului de a învăța de la natură și a deveni un jucător activ în apărarea planetei. În această ordine de idei, trei arhitecți de la firma fondată de specialiști italieni din capitala Angliei au creat „eco-cuiburi", diferite tipuri de cabine de observare, care sunt construite de roboți folosind frânghii reciclate.

Foto: T&V

Specialiștii au optat pentru o abordare holistică a proiectării clădirilor, reducând impactul general al mediului construit asupra bunăstării umane și mediului natural. În spatele libertății aparente a formelor, există un proces de fabricație dezvoltat cu algoritmi digitali care imită modul de lucru al păsărilor, care își construiesc cuiburile cu eficiență maximă și fără material risipit.

Foto: T&V

Cuiburile sunt proiectate pentru a fi amplasate în Laguna Venețiană. Arhitecții au dezvoltat trei tipuri de cabine de observare de unde vizitatorii contemplă mediul înconjurător. Cea mai joasă cabină face posibilă apropierea mai mare de animale pentru a le putea observa obiceiurile.

Foto: T&V

AMI MÉG ÉRDEKELHET