35 millió dollárt kérnek a lakatlan dél-amerikai szigetért

Látványos, elszigetelt hely, nagyon sok esővel.

Eladó egy 1100 négyzetkilométeres, teljesen érintetlen, chilei sziget. A Virgin Island nevet viselő patagóniai helyre nem könnyű eljutni, de éppen ez a “világvégi” hangulat adja a varázsát.

A New York Post írta meg, hogy 35 millió dolláros áron hirdetik eladásra a Hongkong felével megegyező területű szigetet, ahol több mint 160 kilométernyi partszakasz, 1500 hektárnál nagyobb területet lefedő tavak és lagúnák, valamint közel 18 ezer hektár erdő található.

Fotó: Hall and Hall

A sziget a dél-amerikai ország déli részén, a patagóniai szigetvilágban fekszik, és mivel az Andok vonulatai is átnyúlnak rá, elképesztő hegyvidéki látvány vár új tulajdonosára. Mivel több kisebb sziget veszi körül, Virgin Island védve van a heves hullámzástól – nyugodtan lehet hajózni a környező mintegy 80 lagúnában.

Fotó: Hall and Hall

A sziget jelentős részét tőzeglápok (turbák) borítják, és az ilyen vizes területek egy adott ökoszisztéma legnagyobb szárazföldi szén-dioxid-tárolóiként funkcionálnak. Ezért a tőzegláp a növényvilág tökéletes „inkubátora”, és az itteni vizes területek egyszerre tárolnak édesvizet és kötnek meg üvegházhatású gázokat.

Fotó: Hall and Hall

Virgin Island mintegy két és fél órás útra található a legközelebbi lakott területtől, a nagyjából 17 ezer lakosú Puerto Ayséntől. A szigetet eladásra meghirdető Hall and Hall leírása szerint rendkívül kevés utazó merészkedik el erre a vidékre, mivel szó szerint mindenért – az élelmiszerért, a háztartási kellékekért, sőt a közlekedési eszközökért is – utazni kell.

Fotó: Hall and Hall

A másik „közeli” település Puerto Chacabuco, a térség hajójáratainak legfőbb kiinduló kikötője: a San Rafael Lagúna Nemzeti Parkba vezető gleccsertúrákra is innen utaztatják a turistákat.

Fotó: Hall and Hall

A sziget megvétele és az odaköltözés csak azoknak ajánlott, akik bírják az esőzést, itt ugyanis az év közel 250 napja csapadékos. Télen –2 és 10 °C között, míg nyáron 15-20 °C körül alakul átlaghőmérséklet.

AMI MÉG ÉRDEKELHET