Ezt is megértük – kizárólag elektromos meghajtással érkezett egy új Porsche modell!

A második generációs Macan első példányait az év második felében szállítják ki az ügyfeleknek.

Fotó: Porsche


A Macan a Porsche első modellje, amely az új fejlesztésű prémium elektromos platformra (PPE) épül: a két villanymotort a tengelyeknél helyezték el, a számok pedig nagyon is meggyőzőek. A Launch Control rendszerrel kombinálva a Macan 4 verzió akár 408, a Macan Turbo pedig akár 639 LE maximális teljesítményt nyújt, miközben a maximális forgatónyomaték 650, illetve 1130 Nm. A Porsche Macan 4 így 5,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-ra, míg a Macan Turbo mindössze 3,3 másodperc alatt.

A két modell végsebessége 220, illetve 260 km/h.

Fotó: Porsche

Az új Macan elektromotorjai a padlóba épített lítiumion-akkumulátortelepből merítik az energiát, amelynek 100 kWh-s kapacitásából 95 kWh aktívan használható. A PPE platform 800 V-os kialakítása különösen nagy teljesítményű gyorstöltést tesz lehetővé, az arra képes állomásokon az akkumulátor 10-ről 80 százalékra kevesebb mint 22 perc alatt feltölthető. A fékezési energia rekuperációjával menet közben akár 240 kW energia is visszanyerhető, a hatótávolság így 613 km a Macan 4 esetében, a Macan Turbo pedig akár 591 km-t képes megtenni egyetlen töltéssel.

Fotó: Porsche

A motorháztető sekély dőlésszöge és az erősen hangsúlyos szárnyak már álló helyzetben is dinamikus megjelenést kölcsönöznek a 4784 mm hosszú, 1938 mm széles és 1622 mm magas belépőszintű SUV-nak. A kifutó modellnél 86 mm-rel hosszabb tengelytávot (2893 mm) elöl és hátul rövid túlnyúlások ellensúlyozzák. A villanymeghajtásnak köszönhetően a csomagtér is nagyobb: az alaphelyzetben 540 literes poggyásztér a hátsó üléstámlák ledöntésével 1348 literesre bővíthető, ráadásul a motorháztető alatt is kialakítottak egy 84 literes hasznos teret.

Fotó: Porsche

A Macan a német gyártó legújabb generációs kijelző- és kezelési technológiáját kapta meg, akár három képernyővel, köztük a 12,6 hüvelyk átmérőjű, ívelt kialakítású digitális műszeregységgel és a 10,9 hüvelykes központi kijelzővel. Most először az első utasok is megtekinthetik menet közben a különböző adatokat, módosíthatják az infotainment rendszer beállításait, vagy videótartalmakat streamelhetnek a saját, opcionális 10,9 hüvelykes képernyőjükön. Szintén premier a márkánál a kiterjesztett valóság technikával (AR) kiegészített head-up kijelző. A virtuális elemek, például a navigációs nyilak zökkenőmentesen integrálódnak vizuálisan a valós világba. A kép 10 méteres távolságból jelenik meg a vezető számára, és egy 87 colos kijelző méretének felel meg.

Videón az új Porsche Macan 

www.youtube.com

Porsche Macan 4 | Full Electric
AMI MÉG ÉRDEKELHET