Hordozható elektromos erőforrás teszi egyszerűvé a fenntartható és csendes vízi utazást

Az ePropulsion bemutatta az eddigi legkisebb és legkönnyebb külső csónakmotorját.


Az ePropulsion kínai elektromos motorgyártó bemutatta eddigi legkisebb és legsokoldalúbb elektromos külső csónakmotorját. Az új eLite tömege kevesebb mint 7 kg, és arra tervezték, hogy azonnali nyomatékot és teljesítményt biztosítson a kis méretű vízi járműveknek. A plug-and-play meghajtóegység könnyen szállítható, egyszerű, egykattintásos rögzítési rendszerrel csatlakoztatható és levehető, és akár másfél órányi csendes, károsanyagkibocsátás-mentes teljesítményt nyújt.

A különálló akkumulátorokkal rendelkező nagy teljesítményű elektromos külmotorokkal ellentétben az eLite közvetlenül a motorblokkba integrált lítium-ion akkumulátorcsomaggal rendelkezik. Mindössze 89 cm hosszú és 6,7 kg tömegű, ráadásul az irányítókar összehajtható, hogy hordozófogantyúként funkcionáljon.
Az eLite névleges teljesítménye 500 watt, maximális sebessége körülbelül 7,5 km/h, amit az ePropulsion egy 2,4 m hosszú, 117 kg tömegű, egy személyt szállító csónakhoz határozott meg - az adott vízi jármű kialakítása, mérete, a fedélzeten lévő összes tömeg, az időjárás és egyéb tényezők természetesen befolyásolják a tényleges sebességet és hatótávolságot.

Az eLite alumíniumvázában elhelyezett 378 Wh-s akkumulátor becsült üzemideje 1,5 óra 250 wattos használat esetén, illetve ennek fele, ha eléri a maximális 500 W-os teljesítményt. Az intelligens akkumulátor-kezelő rendszer optimalizálja az energiafelhasználást és beállítja az akkumulátor töltöttségi szintjét, amely a készülék tetején található integrált kijelzőn keresztül látható.

www.youtube.com

ePropulsion eLite Electric Outboard Motor: Redefining Your Eco Boating Experience

Az eLite hordozható kialakításának köszönhetően könnyen elvihető a hajótól töltés céljából, és gyárilag fel van szerelve váltóáramú csatlakoztatásra. A rendelkezésre álló tartozékokkal az akkumulátor 12 V-os áramforrásról, például autóból vagy napelemekkel is tölthető. A belső akkumulátorról USB-C port is rendelkezésre áll okostelefonok és más eszközök töltéséhez.

AMI MÉG ÉRDEKELHET