Elképesztő jéghotel Svédországban

Egy hotel azoknak, akik a sarki fény megtekintése mellett más maradandó élményre is vágynak az északi sarkkör tájain.

A lappföldi Ice Hotelben 2500 darab, egyenként kéttonnás havas jégdarabot (amelyet a Torne folyóból vágnak ki) használnak fel, hogy minden évben csodás dizájnnal várják a vendégeket.

A jukkasjärvi Ice Hotel egész évben nyitva tart, és 20 tematikus szoba közül választhatunk, melyek egyedi enteriőrjét minden télen művészek tervezik újra. Idén hat hétig tartott az új lakosztályok megépítése: 25 000 köbméter (kb. 10 versenymedence térfogatú) hó és jég keverékéből alakították ki őket, és jégkristályból faragott csillár világítja be őket. Az idei nagy dobás a viktoriánus londoni negyedet idéző Dickensian Street nevű lakosztály, de van például Great Gatsby lakosztály is art déco enteriőrrel.

A hotelben és környékén rengeteg szórakozási és sportolási lehetőség várja a látogatókat - a legtöbben a sarki fény miatt keresik fel Lappföldet, de a szálloda programjai között szerepel hómobilos túra, rénszarvasszán, kutyafogat, jégfürdőzés, wellness szolgáltatások és természetesen a modern északi konyha kulináris élménye is.

Fotógaléria

AMI MÉG ÉRDEKELHET