Könyvekkel a világ körül

Most, hogy igen kevés lehetőségünk akad kikapcsolódni, még több okunk van minél több érdekes, lélekemelő könyvet a kezünkbe venni, és megismerni távoli tájakat.

Fotó: Unplash


Alice Wonder: Bella Itália

Egy regény, amely egy túlfűtött mediterrán életbe kalauzol el minket , ahol még él a legendás latin szenvedély, a mindennapokban ott az életöröm, a szeretet, szerelem. Egy ország, ahol a vásott utcagyerekek is bájosak, ahol a donnák ínycsiklandó vacsorával várják haza macsó uraikat, ahol az éltes korúak vígan paroláznak az antik tereken. Mindez legenda csupán, rég megfakult sztereotípia, vagy tényleg ilyen örvendező, derűlátó ma is Itália népe? Alice Wonder öt évet élt Olaszországban, és a tőle megszokott könnyedséggel és humorral mesél a dolce vita hazájáról úgy, hogy szinte mi is ott ücsörgünk a helyi lakosokkal a főtér legkedveltebb kávézójában...

Aposztróf Kiadó

Mark Greenside: Hogyan (nem) lettem francia életművész

Mark, a magyar származású, amerikai egyetemi tanár házat vásárol egy bretagne-i kis faluban, majd onnantól kezdve minden nyarát ott tölti. A nyelvi és kulturális különbségek miatt számtalan mulatságos kalandban van része, sokszor félreértés áldozata lesz nemcsak ügyintézés közben, de a legegyszerűbb szituációkban is, mint például a bevásárlás, a főzés, a vendéglátás és a vezetés során. Tapasztalatairól könnyed, humoros történetekben mesél, érzékletesen bemutatva a franciák különös szokásait, életfelfogását, csakúgy, mint a francia hétköznapok helyszíneit, a kórházak, éttermek, piacok, bankok és boltok világát.

HVG Könyvek Kiadó

Soo Kim: Élj úgy, mint egy koreai

Az Oscar-díjas Élősködők, a K-pop, a street food, a kiváló minőségű kozmetikai termékek és a csúcstechnológia - Dél-Korea világszerte egyre népszerűbb, mégsem tudunk róla túl sok mindent. Ez a nagyszerű útikalauz bevezet az ország különleges történelmébe, bemutatja földrajzi adottságait és a helyi szokásokat; közelebbről is megismertet Korea lüktető kulturális életével: a rendkívül sikeres filmiparral, az egyedülálló rajongói kultúrával és a divattal. Megtudhatjuk, hogyan randiznak a koreaiak, melyek a legérdekesebb látványosságok, mit nyújt az ízlelőbimbóknak a koreai gasztronómia, vagy mit jelent a harmóniára törekvés művészete. A kötet közelebb hozzá a misztikus koreai kultúrát úgy, hogy közben szórakoztat és elgondolkodtat.

Scolar Kiadó

John Sykes: 111 különleges hely – London

Ez bizony nem egy szokványos útikönyv, amiben ezredjére olvashatunk a Big Benről, a British Museumról vagy a Buckingham Palace-ról (oké, lehet, hogy erről nem lehet eleget olvasni, főleg a Netflixes sorozat, A korona óta). A szerző olyan titkokat tár fel, amelyek egykor mindennél erőteljesebben formálták a brit fővárost és a Brit Birodalom arculatát – még egy tősgyökeres londoninak is mondhat újat, egyáltalán nem biztos, hogy valaha is hallottak ezekről a talányokról. Mint például: tényleg létezik egy olyan föld alatt futó kerékpárút, ami egészen Skóciáig tart? Vagy ki az a borkereskedő, aki nyilvántartást vezet a vevői súlyáról? És még sok-sok érdekes rejtély árul el John Sykes Londonról, nem csak Nagy-Britannia szerelmeseinek.

Kossuth Kiadó

Balogh Boglárka: Ezerarcú Föld

A National Geographic bloggere, világjáró újságírója bepillantást enged az afrikai törzsek mindennapjaiba, a „fekete" albínók rejtett világába, beavat egy belga csokoládémester életébe, de az illegális vadállat-kereskedelem törvényeit és az oroszlánok vadászatra szánt ipari tenyésztését is megismerteti velünk. Továbbá ugyanúgy képet kapunk az indiai becsületgyilkosságokról, mint a baszkföldi szerelmekről. Minden benne van, ami bizonyítja, a Föld valóban ezerarcú.

Scolar Kiadó

AMI MÉG ÉRDEKELHET