Te melyik idei nyári fesztivált választod?

Nyári programajánló – 2023-as erdélyi fesztiváltérkép

Fotó: EC Photo Team/Grigorescu Alin Andreea

A kihagyásokat vagy a félgőzzel megrendezett eseményeket követően a fesztiválok tavaly tértek vissza teljes erőbedobással, és szinte mindegyik rekordokat is döntött. A kikapcsolódásra vágyók száma az idén sem csökken majd – lássuk, milyen főbb események várnak minket Erdélyben!

​NyárON Szereda

Fotó: NyárON Szereda

Csíkszereda – június 15–18.

Tavaly Csíkszereda is felkerült a fesztiváltérképre, és a szervezők ismét arra vállalkoznak, hogy beindítják a nyári szezont. A második NyárON Szereda az új élmények mellett új helyszínekkel is érkezik majd. Az esemény központja, a Várkert közelében, a Vákár Lajos Műjégpálya és a szomszédos gyorskorcsolyapálya területén megnyitja kapuit a NyárON City, ahol számos élmény várja résztvevőket – a koncertek között itt rengeteg tevékenységgel üthetik el az időt. A fellépők között pedig ott az Edda, a ByeAlex és a Slepp, valamint a Csík Zenekar is.

Vibe

Fotó: Vibe Fesztivál

Marosvásárhely – július 6–9.

A nyár legtöbb erdélyi magyar fiatalt megmozgató eseményének mindenképpen a Vibe Fesztivál ötödik kiadása ígérkezik. A Maros-parton négy színpadon szól majd a zene, a többi között olyan magyarországi fellépők jóvoltából, mint Azahriah, Majka, a Halott Pénz, a Bëlga, a Wellhello, a Punnany Massif vagy a Tankcsapda. A nemzetközi sztárok főképp az elektronikus zene világából érkeznek, így a Vibe-on Eelke Kleijn, Timmy Trumpet, KSHMR, Olivier Heldens vagy David Penn szettjeire lehet majd táncolni.

​Electric Castle

Fotó: EC Photo Team/Amanda Maier

Bonchida – július 19–23.

A bonchidai Bánffy-kastély körül megrendezett Electric Castle nagyszínpadán olyan világsztárok lépnek fel az idén, mint Macklemore, a The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, a Pendulum, Jamie xx és Peggy Gou. A több mint 300 fellépővel a műsoron az esemény továbbra is a legjobb választás azok számára, akiknek az autentikus fesztiválhangulat mellett fontos a zenei műfajok változatossága is. A koncertek és a dj-szettek között rengeteg kísérőprogram közül választhatunk, akár a hőlégballonozást is ki lehet próbálni, vagy csak lazán ejtőzhetünk a finom homokkal felszórt, tengerpartot idéző Beach színpadnál.

UNTOLD

Fotó: UNTOLD

Kolozsvár – augusztus 3–6.

A kolozsvári Sétatéren rendezett buli tavalyi kiadása olyan jól sikerült, hogy az UNTOLD 2022-ben a kilencedik helyen végzett a neves brit DJ Mag kiadványban közzétett top 100-as listán, olyan neves és bejáratott eseményeket megelőzve, mint a Burning Man, a Lollapalooza, vagy éppen a Sziget. Ezek után nem csoda, hogy az idei fesztivált is nagy várakozás előzi meg, főleg, hogy bejelentette visszatérését a holland sztár dj, Armin van Buuren, és a kolozsvári arénában adja majd első romániai koncertjét az Imagine Dragons.

Double Rise

Fotó: Double Rise

Torockó – augusztus 10–12.

A Székelykő tövébe az idén is visszatér az élet. A fesztivál neve arra a jelenségre utal, hogy az év bizonyos időszakában Torockón kétszer kel fel a nap, hiszen hajnalban egyszer még „visszabújik” a hegyek közé… Hogy a résztvevők naponta hányszor kelnek majd fel, az rajtuk múlik, a szervezők azonban ezúttal is tesznek azért, hogy ne maradjon sok idő alvásra. Zene és színház, irodalom és slam poetry, borudvar és táncház várja a fesztiválozókat, a fellépők között pedig ott lesz a 30Y, a 4S Street, az Analog Balaton, az Esti Kornél, a Kispál és a Lovasi, a Platon Karataev, a Pogány Induló, Dennie Wander, a Freakin’ Disco, a Góbé, a Raklap és a Teddy Queen is.


AMI MÉG ÉRDEKELHET