Elképesztő kényelem a levegőben – visszatérnek az Etihad Airways ultraluxus kabinjai

Az emírségbeli légitársaság újraindít négy Airbus A380 repülőgépet a saját zuhanyzóval rendelkező, háromszobás légi-apartmanokkal.

Fotó: Etihad Airways

Miután a járványhelyzet alatt az Etihad Airways a földön tartotta mind a tíz Airbus A380 óriásgépét, nem volt biztos, hogy a repülők ismét szolgálatba állnak majd. De az ügyfelek körében végzett felmérés, valamint a légiforgalom újbóli berobbanását követően a gépek egy része visszatér – és velük együtt az elképesztő luxust nyújtó apartmanok is.

Fotó: Etihad Airways

A légi utazás szerelmesei számára etalonnak számítanak az Etihad Airways által működtetett Airbus A380 óriásgépeken foglalható Rezidencia (The Residence) apartmanok – három tágas első osztályú kabin, mindegyik három különböző térre osztva: hálószoba, nappali és külön zuhanyzóval rendelkező fürdőszoba.

A Rezidencia apartmanok a gép emeleti részének elején találhatók és az ötcsillagos szállodák szolgáltatásait nyújtják.

Az utasokat külön asszisztens segíti, az igényeikre szabott menüket fogyaszthatnak és külön, a Rezidenciák számára kialakított társalgóban is múlathatják az időt. Természetesen mindennek megkérik az árát is: egyetlen utazás akár 20 ezer dollárba is kerülhet.

Fotó: Etihad Airways

A gépeken emellett kilenc első osztályú First apartman is található. Ezek 3,7 négyzetméteres szobák, amelyeknél szintén nem kötöttek kompromisszumot a luxus terén: az utasokat nagy méretű, 205 centiméteres ággyá alakítható fotel, valamint 61 cm képátmérőjű képernyő várja. A különleges A380 gépeken további 70 business stúdió és 405 economy ülés található – az utóbbiak közül 80-hoz extra lábtér jár.

A négy gép jövő 2023 nyarán tér vissza az Abu Dhabi és London közötti útvonalra.
AMI MÉG ÉRDEKELHET